Afdichtingen voor waterstoftoepassingen

We denken met je mee

Veiligheid: iedereen is ermee bezig. Maar op het gebied van waterstof is dat behoorlijk gecompliceerd. Er is immers (nog) geen Europese normering. We weten dus niet wáár de lat ligt, maar wél dat we de hoogte in moeten. En daarom werkt ERIKS samen met kennisinstituten en keuringsinstanties als TNO en KIWA. Dankzij onze samenwerking met onafhankelijke specialisten in de branche, leveren we al een hoop dichtingen voor waterstofapplicaties. Heb je hulp nodig met afdichtingen voor een waterstoftoepassing? Daag ons maar uit.

De juiste dichting is essentieel 

Ben jij je al bewust wat het effect van H2 is op afdichtingen, zowel bij bestendigheid als voor het functioneren in de applicatie? Zonder de juiste afdichting werkt een toepassing niet naar behoren, of zelfs helemaal niet. Bovendien komt de veiligheid in het geding bij een verkeerde dichting. H2 is immers zeer ontvlambaar en explosief. Neem daarom het zekere voor het onzekere en laat je adviseren door onze experts.

Meedenken met engineers

One size fits all bestaat niet. De afdichting is een essentieel begin van een engineersvraagstuk. We schuiven daarom bij voorkeur zo vroeg mogelijk bij engineers aan tafel. Het is onze kracht om een totaaloplossing te bedenken voor een waterstoftoepassing. En dat gaat verder dan enkel het leveren van pakkingen en andere componenten. Bij ERIKS staat een compleet team van experts klaar en ontwikkelen we ons eigen materiaal. Vertel ons wat je nodig hebt, wij denken actief met je mee. 

Testen. Testen. Testen.

Onze continue zoektocht naar een beter milieu vraagt om mooie samenwerkingen. Daarom zijn we actief betrokken bij allerlei pilots. Zo kijken we met netbeheerders en ketelfabrikanten hoe we verwarming in woningen op 100% waterstof kunnen realiseren. We denken mee en adviseren in het type materiaal dat hiervoor nodig is. We werken mee aan proefopstellingen met een waterstofunit die we aansluiten op een gesimuleerd netwerk. Door continu te monitoren wat er gebeurt, kunnen we bijsturen waar nodig. Team effort: samen komen we elke dag een stap dichterbij groene energie. 

Lieferung von flüssigem Stickstoff an die Hochtechnologie der Industrie

Ons werkgebied 

Waterstof is overal. Inmiddels werken we voor verschillende branches: 

  • Engineersbureaus
  • Woningbouw
  • Het Nederlandse gasdistributienetwerk
  • Petrochemie
  • Bouw van nieuwe waterstoftankstations
  • Ketelbouw
  • Scheepsvaart

Heb je hulp nodig met jouw waterstoftoepassing? 

Leg je vraagstuk dan bij ERIKS neer voor een concreet voorstel. 
Ik en mijn collega-waterstofexperts staan voor je klaar. 

Daniël van Leeuwen - Application Engineer Sealing & Polymer Technology

T +31 6  53 79 44 90

Informatie aanvragen over waterstof

Wil je meer informatie ontvangen over afdichtingen voor waterstoftoepassingen? Laat hieronder je gegevens achter en vink de productgroep(en) aan waar je meer informatie over wenst te ontvangen. Je onvangt binnen 1 werkdag een reactie van één van onze waterstofspecialisten.

 

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.