Schuif- en plaatafsluiters


 

Schuifafsluiters en plaatafsluiters zijn afsluiters om de stroom van een medium te controleren of compleet te stoppen. Met beide afsluiters sluit je een leiding geheel of gedeeltelijk af met een metalen plaat of schuif. Deze breng je met behulp van een spindel in de gewenste positie. 

Schuifafsluiters

Een schuifafsluiter is een oorspronkelijk ontwerp van een afsluiter. Schuifafsluiters zijn zeer geschikt voor een open/dicht service en worden vooral voor vloeistoffen gebruikt. In de schuifafsluiter beweegt een schuif (wig) in of uit de doorstroming. Bij een volledig open schuif, heeft de schuifafsluiter een volle doorlaat. Dat betekent dat er geen belemmering is van de stroming, want de leiding heeft dezelfde diameter als de afsluiter. Deze doorlaat bepaalt ook de maat van de afsluiter. Een voordeel van dit ontwerp is het zeer lage drukverlies, dat bespaart energie en vermindert de totale eigendomskosten. 

Plaatafsluiters

Plaatafsluiters noemen we ook wel meskantafsluiters. Ze regelen, doseren en sluiten moeilijke media af zoals slurry en poeders. Plaatafsluiters bieden een oplossing in situaties waar andere afsluiters het vaak laten afweten. In ons assortiment vindt u plaatafsluiters van diverse gerenommeerde fabrikanten in diverse materialen en uitvoeringen. Wij hebben een plaatafsluiter voor vrijwel elke toepassing.

Wilt u een plaatafsluiter inzetten als regelende afsluiter of doseerapplicatie? Dan kunt u de afsluiter voorzien van een V-poort of zeskant, in combinatie met een pneumatische aandrijving met positioneer of een elektrische regelaandrijving.

Wij kunnen standaard schuifafsluiters en plaatafsluiters uit voorraad leveren. Uiteraard hebben wij ook  elektrische, pneumatische of hydraulische aandrijvingen in ons assortiment. 

Productoverzicht schuif- en plaatafsluiters

Handbediende Plaatafsluiters

Handbediende Plaatafsluiters

Plaatafsluiters pneumatisch bediend

Plaatafsluiters pneumatisch bediend

Belangrijkste merken

Onze services voor maatwerk

Engineering - van idee tot model

Uw bedrijf, productieproces, installaties of eindproducten zijn uniek. Om uw specifieke wensen en eisen volledig in vervulling te laten te gaan, is in veel gevallen maatwerk nodig. Vooral wanneer u toe bent aan een snellere, slimmere of efficiëntere productie. ERIKS is uw partner bij het ontwikkelen van nieuwe componenten, complete producten of materialen. Onze Engineering afdelingen zijn de kraamkamers van menige innovatie.

Smart Asset Management

Door slimme data-analyse en onderdelen van industriële installaties te voorzien van sensoren, krijgt u real-time inzicht in uw totale machinepark. Daarmee kan de operational efficiency verbeteren. Zo zorgt ERIKS met Smart Asset Management voor een vlekkeloze operatie tegen minimale kosten en met maximaal inzicht.

Predictive Maintenance houdt uw installatie in topconditie

ERIKS kan een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van stilstand. Met dashboards voor het voorspellen van noodzakelijk onderhoud. Zo wordt het onderhoud van de machines bepaald op basis van algoritmes en afwijkingen in ‘gedrag’ van de machines. Dat leidt tot een veiliger omgeving, met minder stilstand en minder gebruik van menskracht. Oftewel: fors hogere output tegen minder kosten.

Wij voelen ons overal thuis

In welke industrie u ook actief bent; we kunnen u op elk gebied van dienst zijn. We hebben namelijk een brede en tegelijkertijd diepgaande kennis. Bovendien bieden we innovatieve en kostenbesparende oplossingen. Van advies over energiebesparende componenten, het stroomlijnen van uw voorraadbeheer tot het verzorgen van innovatieve 3D-modellen. Wij hebben het allemaal in huis. ERIKS denkt mee, ontwikkelt mee en onderneemt mee. Voor úw succes!  

Nieuws en cases

Machine Design Roadmap

Het ontwerpen van een machine is een complex proces. Onze experts hebben de 4 stappen van dit proces...

Nieuw: zelf online pakkingen configureren en bestellen

ERIKS introduceert de online pakking configurator. Voor het eenvoudig zelf ontwerpen en bestellen va...

Downloads

De producten en diensten die ERIKS levert, zijn grotendeels digitaal beschikbaar. Voorbeelden hiervan zijn technische documentatie, handboeken en catalogi. Per productgroep heben wij de documentatie voor u gerangschikt. U kunt onze documentatie doorbladeren en downloaden.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen?

Bel ons algemene nummer:
T +31 88 855 85 58

Webshop

Direct een product bestellen? Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know+How Hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.