RTK benoemt ERIKS tot Systeempartner

rtk-nwRegeltechnik Kornwestheim (RTK), producent en leverancier van regelventielen, heeft ERIKS benoemd tot Systeempartner in Nederland. RTK kent deze status toe aan partners die zich hebben gespecialiseerd in oplossingen op basis van RTK producten. Systeempartners voldoen aan de kenniseisen van RTK en hebben aantoonbare praktijkervaring. Medewerkers van ERIKS zijn door RTK getraind en nu nog beter in staat ondersteuning te bieden op het gebied van procesregelingen en componentselectie.

 

rtk-regelventielen1RTK is zeer succesvol in het produceren van regelventielen voor de algemene industrie en de machinebouw. De nadruk ligt op producten voor stoom en thermische olie. Het programma omvat DIN (PN16 t/m PN100) en ANSI (150# en 300#) in (nodulair)gietijzer, staal en RVS316. De regelkleppen worden zowel met pneumatische als elektrische aandrijvingen geleverd waarbij diverse toebehoren zoals klepstandsteller en eindschakelaars mogelijk zijn. Deze elektrische en pneumatische aandrijvingen worden door RTK zelf ontwikkeld en geproduceerd. Door een hoge mate van flexibiliteit in het productieproces zijn maatwerkoplossingen snel te produceren. De producten van RTK worden veel toegepast op en rond stoomketels (voedingwaterregeling en spuiwaterregeling), in koelwaterinstallaties, voor of na warmtewisselaars, als stoomdrukregelaar en ook bij het beheersen van de mediumtemperatuur door middel van tracing worden deze ventielen ingezet.

RTK biedt veel mogelijkheden, is flexibel, heeft snelle levertijden en is aantrekkelijk geprijsd. Dankzij de uitgebreide kennis van applicaties, logistieke mogelijkheden en een extensief productenpakket is ERIKS voor RTK de perfecte partner.

Meer informatie

De afdeling afsluiters & instrumentatie kunt u bereiken op (072) 514 18 00 of per e-mail: instrumentatie@eriks.nl