High-Speed ventielen van Asco Numatics

asco_numatics_high_speed_ventiel_.jpgKorte schakeltijden en grote bedrijfszekerheid

Asco Numatics introduceert de serie 92280-1 high-speed pneumatische ventielen. Het is een nieuwe serie 5/2-weg ventielen met buitengewoon korte schakeltijden - tot 6 ms - en een breed temperatuurbereik van -25°C tot +90°C.

Het 92280-1 ventiel is indirect werkend met een vermogen van slechts 3,5 Watt. Om corrosie te voorkomen worden bij de fabricage uitsluitend onderdelen van aluminium, kunststof en roestvast staal gebruikt. De 1/4" en 1/8" aansluitingen voor de luchtleidingen zijn in de behuizing geïntegreerd, zodat er geen basisplaat meer nodig is. De doorstroomcapaciteit is 500 Nl/min bij 6 bar.

Het nieuwe ventiel is voorzien van de unieke Asco Numatics "metaal op metaal" schuiftechnologie. Deze bestaat uit een cilindrische mantel met radiaal geplaatste luchtgaatjes, waarin een schuif met een speling van 1 µm beweegt. Een verandering van de stand van de schuif verdeelt de samengeperste lucht over meer of minder gaatjes. Het luchtkusseneffect vermindert de wrijving tussen schuif en mantel tot een minimum. Dit verzekert - zelfs onder extreme omstandigheden - een veilige en nagenoeg slijtagevrije werking tot 200 miljoen schakelingen.

De nieuwe 92280-1 high-speed ventielen zijn voor een brede reeks toepassingen geschikt en zijn ideaal voor het gebruik in fabrieken waar ingewikkelde lijmprocessen uitgevoerd worden. Het stuurventiel zorgt ervoor dat de lijmdruppels in een mum van tijd op de juiste plaats terecht komen. Andere toepassingen zijn installaties voor het sorteren en recyclen van materialen, waarbij een door het ventiel geloste stoot perslucht, gerecyclede delen van een transportband blaast.