Corrosiebestendige scheiding van medium en besturingsmechaniek

asco_numatics_flapper_ventiel.jpg‘Flapper Ventiel’ van ASCO NUMATICS biedt corrosiebestendige scheiding van medium en besturingsmechaniek.

Om de marktvraag naar magneetventielen voor media-isolatie bij hogere werkdrukken en met grotere nominale diameters te beantwoorden heeft ASCO NUMATICS de nieuwe serie 067 miniatuur media-isolatie ventielen ontwikkeld.

De magneetventielen vallen op door hun brede keuze aan doorlaatafmetingen en drukbereiken, in het bijzonder bij de sturing van vloeistoffen/gassen in analytische systemen. Kenmerkend voor het innovatieve ‘flapper’ mechanisme is het geringe aantal bewegende delen en de corrosiebestendige scheiding van het medium en de bedienende delen. Het ontwerp biedt tevens een hoogwaardige operationele en procesveiligheid.

De serie 067 magneetafsluiters zijn beschikbaar in 2/2 NC, 2/2 NO en 3/2 uitvoeringen bij doorlaatafmetingen van 2, 3 en 4 mm en kunnen gebruikt worden voor vacuümtoepassingen en bij drukken tot 10 bar.

De behuizing is gemaakt van kwaliteitsmaterialen als PEEK of PSS en de afdichtingen van FFPM, FPM en EDPM bieden de mogelijkheid de ventielen te gebruiken voor diverse toepassingen. Eigenschappen als een zelflegende en eenvoudig te spoelen interne ruimte maken de keus om deze ventielen te gebruiken in toepassingen voor mediamenging en -dosering wel erg gemakkelijk. Daarnaast vindt er geen warmte-uitwisseling van het elektrisch besturingssysteem naar het medium plaats. De in-line G1/8” versie is beschikbaar voor enkelvoudige toepassing terwijl de versie met basisplaatmontage gebruikt kan worden voor geïntegreerde systemen.

Een gestandaardiseerde spoelconstructie met een elektrische aansluiting volgens DIN 43650 form B (industriestandaard) maakt het mogelijk diverse connectoren te gebruiken. Alle gebruikelijke AC en DC voedingen zijn toepasbaar. De "Power Save" elektronica, die getest is in de vele andere ASCO NUMATICS ventielen, staat bovendien werking met accuvoeding toe.