Bundeling van kennis geeft meerwaarde

eriks-process-control-nws

Totaaloplossingen op maat

Op basis van een compleet portfolio met producten van gerenommeerde fabrikanten – waaronder ons eigen Econ®-label – leveren we totaaloplossingen op het gebied van:

 • afsluiters en appendages (lokaal en op afstand bediend)
 • meet- en regeltechnische componenten
 • procesbesturing
 • samengebouwde systemen
 • klantspecifieke applicaties


Binnen ons totaalconcept bieden we u – naast losse componenten – services op het gebied van het engineeren, samenbouwen, testen en kalibreren van complete systemen.

Enkele voorbeelden

 • plug & play stoomreduceerstations (toegepast in diverse markten)
 • gedecentraliseerde bedieningssystemen voor het aandrijven van afsluiters
 • in-house samengebouwde deelsystemen voor druk, temperatuur, flow en niveau (inclusief besturing van de onderlinge componenten)


Wij geven op maat invulling aan de wensen vanuit de markt en kunnen u daarbij op tal van manieren van dienst zijn: van het uitwerken van concepten naar ontwerp tot en met het realiseren van uw industriële installaties, inclusief de meet- en regelkringen.


Gerenommeerde fabrikanten

Om de hoogste kwaliteit te kunnen waarborgen, werken we nauw samen met gerenommeerde fabrikanten. Daarnaast bieden we u een groeiend assortiment componenten van ons vertrouwde eigen label Econ®.

Om meerwaarde te creëren voor bedrijven in de procestechniek, hebben ERIKS en Econosto hun kennis en ervaring op het gebied van meet- en regeltechniek, geautomatiseerde afsluiters en procesbesturing gebundeld.
 

Brede systeemvisie

Het begrip ‘procesbeheersing’ is in onze visie zeer breed en omvat tal van aspecten rondom (de automatisering van) een installatie, zoals:
 • selectie van aandrijvingen voor bediening van de afsluiters
 • positiebepaling van de afsluiters
 • meetprincipes en bijbehorende sensoren/opnemers
 • wijze van ontvangst van de gewenste meetsignalen
 • onderlinge communicatie tussen de systeemcomponenten
 • waarborgen van de veiligheid (bijvoorbeeld bij emitterende producten)

ERIKS-Econosto-Process-Control

Integrale systeembenadering

We adviseren u graag over de benodigde regeltechniek voor uw applicatie. Daarbij starten we met een analyse van uw toepassing. Op basis hiervan kiezen we – uiteraard in overleg met u – voor de beste oplossingsrichting. Vervolgens selecteren we de meest geschikte componenten voor de regelkring, zoals opnemers en instrumenten voor druk-, temperatuur-, flow- en niveaumeting en analyse, regelende afsluiters, open/dicht afsluiters en andere appendages. Vanzelfsprekend zijn onze vakspecialisten en Application Engineers bekend met alle mogelijke regelingen, van compacte standalone regelaars tot en met complete SCADA systemen.

Hierna presenteren we desgewenst een compleet 3D-ontwerp, zodat u direct kunt zien of de beoogde configuratie en aansluitingen in uw installatie passen. Na goedkeuring van het ontwerp wordt het systeem in een van onze werkplaatsen samengebouwd en getest, zodat het snel binnen uw installatie kan worden geïmplementeerd. Productieonderbrekingen blijven hierdoor tot een minimum beperkt. Tot slot verzorgt ons Field Service Team samen met de kalibratiewerkplaats de verdere ondersteuning van uw installatie.

Seminars en trainingen

ERIKS / Econosto organiseert regelmatig seminars en trainingen waarbij u mediumstromen op afstand kunt besturen. Wij demonstreren hierbij diverse regelingen met behulp van een ‘flow loop’ met diverse meetinstrumenten, regelende afsluiters en regelaars, gekoppeld aan een SCADA-systeem. Zo kunt u het geleerde direct in de praktijk brengen.

Uitgebreidere informatie vindt u in de brochure Process Control.

Informatie

Voor meer informatie belt u naar T (072) 514 18 88 of mailt u met: meetenregel@eriks.nl