ASCO Numatics stuurventiel met handnoodbediening

ASCO Handbediening-smallASCO Numatics introduceert een stuurventiel met handnoodbediening die tijdens bedrijf te verwijderen is. Slechts één handnoodbediening is nodige om vele magneetventielen te bedienen doordat deze tijdens bedrijf en onder druk te wisselen is. ASCO Numatics introduceert een handnoodbediening die onder bedrijfsdruk te verwijderen is waardoor opstart en inbedrijfstelling sneller uit te voeren is terwijl tegelijk het per abuis bedienen van verkeerde kleppen voorkomen wordt. Heel vaak worden, tijdens inbedrijfstelling vanwege het gemak, handnoodbedieningen op de stuurventielen gebruikt. Deze robuuste hulpstukken worden dan – bij voorkeur - weer verwijderd als de werkende installatie wordt overgedragen aan operations. Daardoor voorkomt men eventuele ongewenste trips en stops. Het verwijderen van deze handnoodbedieningen kan alleen plaatsvinden als het persluchtcircuit drukvrij gemaakt is, wat een tijdrovend proces is en bij de projecttijd moet worden opgeteld. De nieuwe onder druk verwijderbare handnoodbediening van ASCO Numatics kan van ventiel naar ventiel verplaatst worden zonder dat het circuit drukloos gemaakt of het proces onderbroken hoeft te worden.

Logo ASCODit is het eerste magneetventiel met een onder druk uitwisselbare handnoodbediening in de markt en is beschikbaar voor de serie 327 magneetventielen. De 327 reeks is een 3/2 stuurventiel voor de bediening van regel- en veiligheidskleppen. Het is leverbaar in diverse materialen en met een keur aan bedieningen en certificaten. Dit maakt het toepasbaar in alle belangrijke markten wereldwijd en in alle explosiegevaarlijke gebieden.

Meer informatie

Voor vragen en meer informatie  kunt u contact opnemen met de verkoopgroep Instrumentatie T (072) 514 18 00 of e-mail naar instrumentatie@eriks.nl.