RX® BioPlastics; nieuwe lijn milieuvriendelijke kunststoffen

rx-bioplastics-pla-wf.jpgERIKS Industriële kunststoffen is in Nederland de toonaangevende leverancier van halffabricaten, bewerkte kunststoffen en matrijsproducten. Alle meest innovatieve technische, bouw- en reclamekunststoffen zijn bij ERIKS verkrijgbaar.

Wij spelen in op de verwachte schaarste van ruwe olie, de basis van kunststoffen, en zijn met kunststoffabrikanten op zoek gegaan naar alternatieve, duurzame grondstoffen. Zo blijven ook toekomstige generaties voordeel halen uit polymeren.

ERIKS heeft als belangrijke doelstelling om een groeiende range eindproducten uit biologische grondstoffen aan te bieden. Wij kunnen nu al een veelheid aan RX® BioPlastics materialen leveren, met minimaal 45% tot maximaal 100% grondstoffen uit hernieuwbare bronnen. Als halffabricaat, als bewerkt eindproduct en uit een matrijs geproduceerd.

Twee typen RX® BioPlastics

  • Afbreekbaar

De afbreekbare PLA en CL materialen zijn uitstekend geschikt voor eenmalig gebruik. PLA materialen van 1 mm dikte worden in slechts 1 jaar gedegenereerd (afgebroken). Ter vergelijking; bij PE duurt dit 30 jaar.
  • Biologische grondstoffen

De materialen RX® BioBased PA en RX® BioPlastics WPC bevatten minimaal 60% plantaardige grondstoffen.


Voordelen

  • duurzaam
  • gebruik van plantaardige bronnen
  • biologisch afbreekbaar
  • CO² neutraal
  • vervanger voor PS, PE en ABS
  • bestendig tot 60 °C of zelfs tot 100 °C
  • nagenoeg dezelfde mechanische waarden als conventionele plastics

rx-bioplastics-c-l.jpgBeschikbare materialen

De RX® BioPlastics zijn verkrijgbaar in plaat, staf, buis, profiel en bewerkte of uit matrijs vervaardigde eindproducten. Reeds bestaande toepassingen zijn wegwerpartikelen, standbouw, onderdelen voor de voedingsmiddelenindustrie, tandwielen, machine-onderdelen, draadeinden, moeren, glijstrippen, borstels, knoppen, mondstukken, afdekkappen, bakken, enz.

Platen van PLA-L en CL zijn in dikte van 0,08 - 0,31“ geschikt voor thermovorming en matrijsvormproductie

Informatie

Download hier de brochure RX BioPlastics. Voor meer informatie gaat u naar de uitgebreide productinformatie.
U kunt ook direct contact opnemen met onze specialisten,
T (072) 514 18 33 of kunststoffen@eriks.nl.