Slimmer automatiseren met kunststof instrumentatie

GF-signet-duoERIKS beschikt al jaren over een ruime dosis kennis van metalen meet- en regelcomponenten in leidingsystemen. Doordat het gebruik van kunststof in leidingsystemen steeds meer toeneemt, heeft ERIKS de bestaande kennis van meet- en regelcomponenten gebruikt om een kunststof meet- en regelpakket in het assortiment op te nemen.

Het kunststof instrumentatiepakket van de fabrikant +GF+ bleek hiervoor uitstekend geschikt. Reden voor ERIKS om te investeren in kennis en beschikbaarheid van het totale programma. Het +GF+ instrumentatiepakket is door ERIKS uit voorraad leverbaar. Het bevat onder meer sensoren voor debiet, temperatuur, druk, pH, niveau, geleidbaarheid/weerstand, opgelost zuurstof, troebelheid en chloor/chloordioxide.

GF-Sgnet familyDoordat het pakket een uigebreide keuze aan kunststof (en metalen) materialen bevat, kan een goede chemische resistentie voor een grote verscheidenheid aan vloeistoffen worden geboden. Er zijn veel mogelijkheden om deze sensoren in een leidingsysteem te installeren. Denk aan speciale kunststof aansluitfittingen en metalen las- en knelfittingen.

Het uitlezen van de sensoren geschiedt door middel van het veel gebruikte 4-20 mA signaal. De debietmeters beschikken over uitgangen voor puls en frequentie. De bijbehorende aanwijsinstrumenten zijn leverbaar voor paneel- of veldmontage. Het pakket is uitgerust met een nieuw type aanwijsinstrument , de 9900. Dit type is geschikt voor het hele sensorenprogramma. Aanwijsinstrumenten waarop twee of meer sensoren kunnen worden aangesloten of die geschikt zijn voor doseerapplicatie, zijn eveneens leverbaar.

De combinatie van dit innovatieve instrumentatiepakket met een regelaar en een geautomatiseerde kunststof afsluiter, die al in het assortiment kunststof leidingsystemen is opgenomen, stelt ERIKS in staat een complete regelkring te leveren met de voordelen van kunststof.

GF-logo-2012De voordelen van +GF+ instrumentatie:

  • Brede keuzes in materiaalsoorten
  • Hoge mate van chemische resistentie
  • Veel inbouwmogelijkheden, ook onder druk
  • Zeer gemakkelijk verwerkbaar in een kunststof leidingsysteem
  • Kwalitatief hoogstaand
  • Compleet assortiment voor het meten van de meest fysische grootheden.

Meer informatie

Voor meer informatie belt u naar (072) 514 18 11 of mailt u naar leidingsystemen@eriks.nl.