Innovatie: Blacksystem® kunststof klimaatregisters in klimaatplafonds

Vanaf 2008 hebben ERIKS en HC KP samengewerkt aan een nieuwe systeemaanpak voor klimaatplafonds die kunnen koelen en verwarmen. Al snel werd besloten om het verdeel- en het hoofdleidingnet hier bij te betrekken.

Kenmerken en voordelen

climatherm-inbouw-smallHet kunststof klimaatregister Blacksystem® is onzichtbaar en strak verwerkt in het klimaatplafond van HC KP. Zowel de kunststof klimaatregisters als de kunststof leidingen zijn licht in gewicht en bieden daarmee de architect vrijheid en flexibiliteit bij zijn ontwerp en constructie.

Een totaaloplossing in één materiaal en één montagemethode (lassen) en die een 100% las garandeert. Eenvoudige montage, licht in gewicht en gemakkelijk te prefabriceren (reductie van doorlooptijden op de bouw). Toepassing van kunststof werk positief door op het duurzaamheidslabel (ondermeer BREEAM.NL) van het totale gebouw omdat het 100% recyclebaar is.

Vanaf 2012 geven HC KP en ERIKS hier samen invulling aan. Door de exclusieve vertegenwoordiging van de geoptimaliseerde Blacksystem® kunststof klimaatregisters (zuurstofdicht conform DIN 4726) van ERIKS kan HC KP deze toepassen in haar klimaatplafonds.

Eén opdrachtgever, één systeem, één materiaal, één verwerkingsmethode

climasystem-auf-GK_Neu-smallAangevuld met het pakket Blue pipe MF OT (zuurstofdicht conform DIN 4726) PP R 80 kunststofleidingen van ERIKS en het afsluiter en instrumentatie pakket van Econosto, onderdeel van de ERIKS groep zijn wij gezamenlijk in staat u als opdrachtgever één systeem aan te bieden in één materiaal en één verwerkingsmethode (lassen) vanaf de klimaatplafonds via de verdiepingen/schachten tot en met de verdeler in de technische ruimten.

Meer informatie

Voor meer informatie belt u naar: (072) 514 18 11 of mailt u naar: leidingsystemen@eriks.nl