Duurzaam kunststof leidingsysteem of duur koper?

Spoorwegbeheerder Pro-Rail schat alleen de materiële schade van koperdiefstal al opduur koper pro-rail
€ 10 miljoen op jaarbasis! Per maand vinden langs het spoor twintig diefstallen plaats.

De bouwsector kampt met soortgelijke problemen in de vorm van roof van koper op de bouwplaatsen van bijna opgeleverde huizen of kantoren variërend van ondermeer koper buisleidingen t.b.v. koud- en warm water systemen tot deurklinken en zelfs uit machines wordt de koperen bedrading gehaald. In amper tien jaar tijd is de koperprijs verzesvoudigd! Voor de koper leidingen bestaat gelukkig een prima alternatief, met diverse voordelen.

Kunststof leidingen van ERIKS zijn voordelig en duurzaam

ERIKS biedt het Aquatherm® leidingsysteem dat lang mee gaat en bovendien bijzonder milieuvriendelijk en verantwoord is. Lang voordat het milieu in het middelpunt van de belangstelling stond, voldeed dit leidingsysteem al aan de hoogste milieunormen van nu.

Het Aquatherm® leidingsysteem bewijst al meer dan 25 jaar lang zijn mannetje te kunnen staan in toepassingen over de hele wereld. Het systeem wordt alom beschouwd als een van de volledigste en beste kunststof leidingsystemen. Verschillende soorten leidingen (SDR 11, SDR 7,4 en SDR 6) maken deel uit van het systeem. Ze worden aangevuld met speciaal versterkte producten, zoals de Faser-leiding SDR 7,4 en de MS-leiding SDR 7,4 met aluminium inlage met KIWA-keur.

Meer dan vierhonderd verbindingsstukken en koppelingen, (kogel)kranen en afsluiters maken het systeem compleet. De producten zijn leverbaar met een buitendiameter van 16 tot 630 millimeter.

Voor meer informatie zie: Brochure Aquatherm