Instrumentatie heet voortaan Process Control

eriks-process-controlToen Econosto in 2008 onderdeel werd van de ERIKS groep, is een belangrijke basis gelegd voor een samenwerking op het vlak van Process Control. Inmiddels is een concept ontwikkeld dat niet alleen componenten, maar tevens engineering, samenbouwen, testen en kalibratie omvat. Hierdoor leveren wij een totaaloplossing gecombineerd met traditionele appendages. Door deze mooie combinatie zal de afdeling Instrumentatie vanaf heden Process Control gaan heten.

Automatisering

Bedrijven in de procestechniek kennen de voordelen (en noodzaak) van automatiseren en elektronisch meten en regelen en de mogelijkheden worden binnen deze bedrijfstak dan ook ten volle benut. Het gaat hierbij om de volledige oplossing; inclusief aandrijving, besturing, sensoren en de benodigde appendages.In elke procesinstallatie worden geautomatiseerde afsluiters gebruikt om mediumstromen op afstand te besturen. Ons assortiment bestaat uit een compleet programma geautomatiseerde afsluiters, met een pneumatische, elektrische of hydraulische aandrijving. Zowel voor open/dicht-bediening als met een regelfunctie. Om de regelkring correct en efficiënt te laten functioneren, is een goede afstemming tussen afsluiter, opnemer en regelaar van belang hetgeen mogelijk is door de kennis en ervaring op het gebied van de geautomatiseerde afsluiters en Process Control bij elkaar te brengen.


ERIKS-Econosto-Process-Control-sDenken vanuit de applicatie

Speerpunt is om vanuit de applicatie te denken en niet vanuit de losse componenten. ‘Wat moet er gedurende het proces op welk tijdstip gebeuren en onder welke condities.’ Op basis daarvan kunnen onze engineers de bijbehorende oplossing ontwikkelen en middels geavanceerde 3D software visualiseren. Vervolgens verzorgen wij het samenbouwen van de oplossing die – voorafgaand aan de levering – wordt getest, afgesteld en indien gewenst gekalibreerd. De oplossing is dus vanuit de werkplaats direct in het proces te integreren. Ook kunnen wij ondersteunen bij het in bedrijf nemen, maar ook de periodieke kalibraties uitvoeren.

Eén aanspreekpunt

Door deze aanpak én door de volledige regelkring aan te bieden, kunnen wij u zoveel mogelijk ontzorgen. Dat betekent de opnemers die onder andere druk, temperatuur, flow en niveau bepalen en deze waarden terugkoppelen naar de besturing, gecombineerd met de besturing of regeling zelf.  En dat gebeurt dan in combinatie met de traditionele appendages zoals afsluiters. Naast het feit dat u zich als klant niet druk hoeft te maken over de bijbehorende regelalgoritmes en de keuze voor de juiste componenten, betekent het bovendien dat u voor deze volledige oplossing terecht kunt bij één leverancier. En dat biedt zeker voordelen in het geval van onderhoud, uitbreidingen, veranderingen of storingen.


process-control-sDemonstratieruimte

Om ook daadwerkelijk te kunnen tonen waartoe de afdeling Process Control in staat is, beschikken wij over een demonstratieruimte, waar de zogenaamde geautomatiseerde afsluiters staan opgesteld. Deze componenten worden gebruikt om mediumstromen op afstand te besturen. In totaal zijn er vier lijnen opgebouwd waarin vier verschillende regelende afsluiters  zijn opgenomen: kogelkranen, vlinderkleppen, klep- en membraanafsluiters; inclusief alle componenten die nodig zijn om de regelkring compleet te maken.


Onlangs verscheen in Pomp NL een uitgebreid artikel over onze afdeling Process Control.

Informatie

Voor meer informatie belt u naar T (072) 514 18 88 of mailt u met: processcontrol@eriks.nl of processcontrol@econosto.com