Eritite Chemaline koppelingen: veilig en betrouwbaar

chemaline-plantVoor toepassingen waarbij RVS niet voldoende bestendig is tegen het medium levert ERIKS Eritite Chemaline koppelingen. Deze bekende Cam & Groove snelkoppelingen volgens MIL-C-27487 zijn aan de binnenzijde voorzien van een PTFE-laag. Het medium komt daardoor niet in aanraking met de RVS-koppeling, maar alleen met het PTFE.

De Eritite koppeling is een eenvoudige en zekere manier om twee elementen (twee slangen, slang op machine, enz.) zonder torsie met elkaar te koppelen. Door de adapter in de coupler te schuiven (zonder de slang te torderen) en daarna de hendels van de coupler te sluiten, ontstaat in een oogwenk een lekvrije verbinding.

De Eritite Chemaline koppelingen bieden veel voordelen voor verschillende industrieën:

Chemie

  • Hoge chemische bestendigheid
  • Hoge temperatuurbestendigheid
  • Lage permeabiliteit
  • Gladde afwerking
   

Voedingsmiddelen

  • Zeer goed te reinigen
  • FDA goedgekeurd
  • Zeer glad oppervlak
Chemaline-s

Katwijk Chemie

Eén van de vele tevreden gebruikers van de Eritite Chemaline koppelingen is Katwijk Chemie, producent van chemische stoffen voor de farmaceutische en fijnchemische industrie. Het bedrijf benaderde ERIKS om mee te denken in een oplossing voor het betrouwbaar koppelen en transporteren van het broomhoudende Besna. Dit medium is zeer corrosief en agressief en lost RVS op.

Chemaline-koppeling

Voor het aanmaken van medicijnen gelden er steeds strengere eisen voor de componenten die in de processen gebruikt worden. In geen geval mogen er deeltjes loslaten en in het medium terecht komen.

In eerste instantie werden de mogelijkheden bekeken van het bekende hoogwaardige metaal 'Hasteloy' en andere alternatieven die chemisch bestand zijn en een 'zero PPM' (part per million) hebben.

Op advies van ERIKS koos Katwijk Chemie voor de Eritite Chemaline koppelingen. De ervaringen zijn uiterst positief: "ERIKS leverde ons de hoogwaardige verbinding voor een broomhoudend proces. Eindelijk een veilige en betrouwbare koppeling”, vindt men. De gekozen oplossing smaakt zelfs naar meer. Zo zijn er al ideeën om ook bij andere toepassingen te kijken naar gelijnde hoogwaardige componenten: “Deze koppeling biedt vele mogelijkheden."

Informatie

Voor meer informatie belt u naar T (072) 514 18 22 of mailt u naar: slangen@eriks.nl.