ROVC en ERIKS brengen praktijk dichtbij voor cursisten

ERIKS-Rotterdam-opleidingsruimte

ROVC, partner in trainingen en opleidingen voor technisch Nederland, gaat in Rotterdam de cursus Maintenance verzorgen op de locatie van dienstverlener ERIKS. ERIKS beschikt op het industrieterrein Noordwest over een volledig ingericht Experience Center. Deelnemers aan de cursus Maintenance kunnen daar direct de techniek zien en ervaren. Hierdoor is ROVC in staat haar cursus Maintenance een nieuwe dimensie te geven. Dit zorgt voor een maximaal rendement van de opleiding.

Alles over onderhoud

In maart 2017 gaat de ROVC-cursus Maintenance van start. Deelnemers leren in zeven dagen alles over onderhoud plegen aan mechanische aandrijfsystemen. De cursus gaat in op de hedendaagse onderhoudsstrategie- en technieken op het gebied van conditiemeting en smering. Deelnemers kunnen de vaardigheden, die nodig zijn bij het vervangen van onderdelen en het daarna op de juiste wijze in bedrijf stellen van de aandrijving, direct in de praktijk toepassen.

Beroepspraktijk centraal

Nico van Leeuwen van de afdeling Business Development van ROVC: “Het onderwijs verandert, de vraag naar vaardigheden komt meer centraal te staan. Theorie is steeds vaker beschikbaar via het internet, maar de toepassing blijft nog achter. Dat terwijl praktijkgericht leren een substantieel onderdeel is van het leerproces. In onze cursus Maintenance staat de beroepspraktijk van elke individuele cursist centraal. Cursisten leren hetgeen wat ze aan theoretische kennis hebben opgedaan direct toe te passen in hun eigen praktijk. Het ERIKS Experience Center is daar de uitgelezen locatie voor.”

Goed opgeleide vakmensen maken het verschil

Alwin Nieuwpoort, Sales Manager Lagertechniek en Electro-mechanische aandrijftechniek bij ERIKS: “Met onze Experience Centers en de uitbreiding daarvan hopen we klanten meer beleving en kennis te bieden. We stellen onze locaties daarom graag ter beschikking aan ROVC. Goed opgeleide vakmensen maken het verschil tussen succesvolle en niet-succesvolle technische bedrijven. En daar hebben we beiden baat bij."