ERIKS sponsort team Phidippides in de Shell Eco-marathon

shell eco marathonShell Eco-marathon is één van ‘s werelds meest uitdagende studentenwedstrijden op het gebied van innovatie, techniek en duurzaamheid die jaarlijks wordt gehouden in Europa, Noord- en Zuid Amerika en Azië. De competitie brengt huidige en toekomstige leiders en mensen bijeen en stimuleert discussie over het vinden van duurzame oplossingen voor het mondiale energievraagstuk.

Waar voorheen de wedstrijd op een racecircuit werd gereden, is het voor de derde keer in de Europese geschiedenis van de competitie dat een stratencircuit het toneel is voor de Shell Eco-marathon Europa. Door de Europese competitie op de openbare weg te houden, wordt de praktische toepasbaarheid voor de toekomstige mobiliteit en energie-efficiëntie nog beter zichtbaar. De verplaatsing van het circuit naar de openbare weg rondom Ahoy maakt de wedstrijd nog uitdagender voor de 200+ teams. Vorig jaar is er voor het eerst onder de nieuwe omstandigheden gereden, daarom kan er worden gesteld dat er sprake is van een nieuw nulpunt in het meten van de records.

Omdat het circuit maar liefst 5 bochten van 90 graden telt, is de rijvaardigheid van de teams van groot belang, want hoe je remt, accelereert en de bochten neemt, is voor bijna 50% van invloed op de resultaten. Daarnaast brengt het stratencircuit de Shell Eco-marathon dichter bij het grotere publiek.

Team Phidippides

quadrigaTeam Phidippides is opgericht vanuit de Hogeschool Rotterdam en opereert op de RDM Campus. Het team bestaat uit studenten autotechniek, elektrotechniek en industrieel productontwerp. ERIKS sponsort dit team met diverse materialen, waaronder energy saving lagers, smeermiddelen, tandwielen en POM C kunststof materiaal.

Tijdens de Shell-Eco marathon 2013 heeft de Quadriga een geweldig resultaat neergezet. De vierwieler van Phidippides zette een verbruik neer van 96,86 km/kWh, wat omgerekend naar Euro95 een verbruik is van 1L op 860 km.


Met dit verbruik is de Quadriga zuinigste Urban-concept van Nederland. Zelfs hoogstaande universiteiten uit binnen- en buitenland lopen hier ver op achter.

 Voor meer informatie: Team Phidippides