ERIKS op weg naar multisite certificering

eriks-qss-logoERIKS realiseert 1 landelijk handboek voor quality, safety en sustainability (QSS). Dit handboek vormt dan de basis voor 1 certificering in Nederland volgens ISO 9001, ISO 14001 en OHSAS 18001/ISO 45001. Deze certificering noemen we ‘multisite certificering’; wat voor 1 vestiging geldt, geldt hetzelfde voor de andere vestigingen.


Dit betekent dat de organisaties die ons certificeren, vertrouwen hebben dat ERIKS op eenzelfde niveau, consistent en professioneel onderneemt in het perspectief van gezondheid, veiligheid en verantwoord ondernemen.

iso-certificaat-rotateIn 2016 zullen alle Nederlandse ERIKS-vestigingen volledig gecertificeerd zijn.  Op 22 september jl. vond de kick-off plaats, met de uitreiking door Lloyd's Register van het landelijke multisite ISO 9001-certificaat aan de eerste vier ERIKS-vestigingen in Alkmaar, Ede, Rotterdam en Botlek.

ERIKS telt in Nederland zo'n 40 vestigingen, die vandaag verschillende handboeken en certificaten hebben. Dat is geen wenselijke situatie, vinden Peter Laan en Ron Ruis, beiden manager Quality, Safety and Sustainability bij ERIKS. "We willen daarom toe naar één landelijk systeem, met één certificaat. Doel daarbij is om nog efficiënter te kunnen functioneren. Als je iets op één locatie heel goed (of fout) doet, kun je daar op een andere locatie van leren. Daar kunnen we meer uit halen en met een goede structuur kunnen we dergelijke ervaringen makkelijker delen. Dat aspect gaat ons - en ook de klant - veel brengen. Bovendien kunnen we nieuwe eisen dan makkelijker integreren, waardoor we beter kunnen inspelen op specifieke eisen van klanten."

Vertrouwen

ERIKS laat zich coachen door Lloyd's Register, in de persoon van Assessor Manager Jürgen van Dueren den Hollander. "Lloyd's Register levert onafhankelijk bewijs dat bedrijven hun zaken goed geregeld hebben", licht hij toe. "Wij handelen als het ware in vertrouwen. Vanuit die gedachte sparren wij met ERIKS hoe dat 1 integraal systeem kan worden gerealiseerd; een tendens die je momenteel bij grote ondernemingen steeds meer ziet ontstaan"

ERIKS trekt 2,5 jaar uit om het hele certificatietraject te voltooien. Ron Ruis: "Dit jaar staat in het teken van een integraal ISO 9001-certificaat (kwaliteit), in 2015 geldt dit voor ISO 14001 (milieu) en in 2016 voor OHSAS18001/ISO 45001 (veiligheid en arbeidsomstandigheden). Het lijkt misschien een grote operatie om 40 vestigingen op één lijn te krijgen, maar de meeste bedrijven werken al met de ERP-software SAP en volgen dus al dezelfde processen. De basis is daarmee al aanwezig."

1e landelijke ISO-certificaat is al uitgereikt

Deze verandering houdt voor Lloyd's Register in dat zij straks kan volstaan met één integrale audit voor verschillende certificaten. "Inmiddels is een stukje van ERIKS zo gedaan, en succesvol. Vandaar dit eerste certificaat."

Multsite-s

Ralph Claesens van Lloyd’s Register reikt het eerste integrale ISO-certificaat dat ERIKS heeft behaald, uit aan Peter Laan (r) en Ron Ruis (l). Samen met Joep van der Varst vormen zij het team van managers QSS.

Meer informatie

Voor meer informatie belt u naar:
T (0)72 - 514 15 14.