ERIKS neemt de Maagtechnic-groep over

maagtechnic_gebouw2ERIKS heeft een overeenkomst getekend met Datwyler om alle aandelen van de Maagtechnic-groep over te nemen. Op 1 april 2014 is deze overname succesvol afgerond.

De Maagtechnic-groep is een toonaangevende Europese industriële dienstverlener, die de OEM (Original Equipment Manufacturers) als ook de MRO (Maintenance Repair and Overhaul) bedient. De onderneming heeft vestigingen in Zwitserland, Frankrijk, Duitsland en Tsjechië.
De activiteiten van Maagtechnic bestaan uit de distributie, productie, veredeling en engineering van
  • Afdichtings-, rubber-, en kunststoftechniek
  • Stromingstechniek
  • Aandrijftechniek Gereedschappen, onderhouds- en veiligheidsproducten
  • Logistieke en e-business oplossingen.


Met circa 580 medewerkers heeft Maagtechnic in 2013 een omzet van circa CHF 150 mln. (ca. € 122,6 miljoen) gerealiseerd.

Voor uitgebreide informatie over Maagtechnic verwijzen wij naar de website.

maagtechnic-logoDe Maagtechnic groep past uitstekend bij de ERIKS-familie.
De onderneming is, zoals ERIKS, een gespecialiseerde ontwikkelingspartner voor de OEM als ook een betrouwbare dienstverlenings- en logistieke partner voor de industriële
MRO afnemers.

Met de overname van Maagtechnic verkrijgt ERIKS een sterk platform voor groei in een nieuwe Europese thuismarkt, Zwitserland. Daarnaast betekent deze overname een belangrijke versterking van onze positie in Frankrijk en Duitsland. Ook de productiefaciliteiten in Tsjechië zullen bijdragen aan verdere groeimogelijkheden voor de gehele ERIKS-groep en aan een verdere uitbreiding van onze activiteiten in Centraal Europa. Maagtechnic draagt bij aan onze onbetwiste positie van innoverende marktleider in Europa in al onze kernactiviteiten.