Nieuwe uitvoering van de AKO pneumatische slangafsluiter: VMC serie

De nieuwe pneumatische slangafsluiters van AKO zijn gebaseerd op een multifunctioneel modulair systeem dat bestaat uit twee soorten behuizing - aluminium en roestvrij staal - aangevuld met een verscheidenheid aan aansluitmogelijkheden.
De slangafsluiters fig. 210 zijn leverbaar in de nominale diameter DN010 - DN080.

De verschillende aansluitmogelijkheden zijn:

  • Flensaansluiting volgens DIN EN 1092-1 PN 10/16
    of ANSI B 16.5 / 150lbs
  • Binnendraad aansluiting volgens DIN EN ISO 228 (G) of ANSI/ASME B1.20.1 (NPT)
  • Tri-Clamp aansluiting volgens DIN 32676
  • Laseinden volgens DIN 11850 Serie 2
  • Zuiveldraad aansluiting (“melkkoppelingen”) volgens DIN 11851

 

ako logo

pneum slangafsluiter

vmc10             vmc15a          vmc15b    

Diversiteit in toepassingen

Deze diversiteit aan aansluitingen én een keuze uit 12 verschillende rubber kwaliteiten voor de manchet zorgen voor een enorm breed toepassingsgebied van de pneumatische slangafsluiter serie VMC, ERIKS fig. 210.

Door het uiterst compacte ontwerp en lichte gewicht is deze slangafsluiter bijzonder gebruiksvriendelijk als het gaat om de montage en het onderhoud. Het wisselen van de manchet is binnen enkele minuten te realiseren zonder het gebruik van speciaal gereedschap. Door zijn buitengewone eigenschappen en gunstige prijs is de serie VMC slangafsluiters, ERIKS fig. 210, geschikt voor vele nieuwe toepassingen in diverse industrieën. Niet alleen in de voedingsmiddelen industrie, maar ook in chemische en farmaceutische procesinstallaties.

Meer informatie

Voor uw vragen en  uitgebreide technische documentatie of prijsopgave neemt u contact op met de productgroep Afsluiters: T (072) 515 18  02 of mailt u naar: saunders@eriks.nl