Nieuwe chemie vlinderkleppen van Zwitserse topkwaliteit

Het Zwitserse bedrijf ChemValve-Schmid produceert hoogwaardige vlinder- en terugslagkleppen voor toepassing in chemische procesinstallaties. ERIKS brengt deze producten al enige decennia in Nederland op de markt. ChemValve-Schmid onderscheidt zich door een hoge kwalichemValve vlinderklepteit en voortdurende innovatie. Twee voorbeelden hiervan zijn:

Centrische Ex-centrisch vlinderklep

De Centrische Ex-centrische vlinderklep type CSH: het innovatieve ontwerp van deze klep vervangt op geraffineerde en eenvoudige wijze het complexe afdichtingprincipe van dubbel en driedubbel excentrische vlinderkleppen.
   
Het klepblad is centrisch gemonteerd. Door de schuine stand van de klep en de sferische vorm van de binnenkant van het huis, dicht de afsluiter af. Het geraffineerde ontwerp kent, ook in kleine afmetingen, een veel lagere stromingsweerstand dan de bestaande (drie-)dubbel excentrische vlinderkleppen en de benodigde draaimomenten zijn beduidend lager. De afsluiter is leverbaar van DN50 t/m DN300, in RVS 1.4408 en Duplex 1.4462. Afhankelijk van de gebruikte afdichtingmaterialen is de afsluiter inzetbaar tot PN40/Class 300, maximaal 300 °C.

chemValve gevoerde vlinderklep roodEconomy model PTFE gevoerde vlinderklep

De gevoerde ChemValve-Schmid vlinderkleppen, ERIKS figuurnummers 712 en 717, zijn voorzien van een TFM-zitting. TFM is een gemodificeerde PTFE, dat minder permeabel is dan PTFE. TFM is daarom zeer geschikt voor gebruik in kritische chemische procesinstallaties. Voor een aantal toepassingen is het goedkopere PTFE goed geschikt als zitting materiaal. Om aan deze vraag te kunnen voldoen, brengt ChemValve-Schmid nu ook een Economy model op de markt voorzien van een PTFE-zitting. De ERIKS figuurnummers hiervoor zijn 711 (met PFA bekleed klepblad) en 716 (met RVS klepblad).

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u bellen: T (072) 514 18 00 of mailen: afsluiters@eriks.nl

chemValve logo wit