Uitbreiding van de serie Saunders S360 pneumatische actuators

Saunders-S360-news1In 2012 heeft ERIKS succesvol de roestvaststalen SAUNDERS S360 pneumatische actuator voor de bediening van membraanafsluiters geïntroduceerd. Op dat moment waren de aandrijvingen beschikbaar voor membraanafsluiters in de maten DN08 t/m DN50. Nu is de reeks uitgebreid en zijn er ook aandrijvingen beschikbaar om afsluiters in de maten DN65 tot en met DN100 te bedienen.

Met een behuizing van gepolijst RVS zullen gebruikers van de S360 profiteren van het onderhoudsvrije, compacte en praktische ontwerp. Deze S360 actuator is in basis ontworpen voor de farmaceutische procesinstallaties, maar kent ook goede toepassingen in de voedingsmiddelelenindustie en chemische procesinstallaties waar een steriele of corrosieve omgeving heerst.

De belangrijkste voordelen:

  • Modulair ontwerp met compacte afmetingen waardoor minder “dode” ruimtes bij samengestelde afsluiters en optimalisering van het systeemontwerp

  • Tot en met DN50 volledig 360º draaiende actuator voor eenvoudige montage

  • Onderhoudsvrije zuigertechnologie voor een sterke, 100% dichtende, sluitkracht

  • Eenvoudig uitwisselbaar drukstuk voor gebruik van zowel rubber als PTFE membranen

  • Glad corrosie werend oppervlak voor optimale reiniging
 
 SaundersS360-n
De nu beschikbare grotere maten completeren de reeks en vervangen tevens de bestaande ECX actuator in de maat DN65 tot en met DN100. Rekening houdend met de strenge eisen op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid in een Sanitaire en steriele omgeving, is de SAUNDERS S360 altijd een betrouwbare oplossing geweest. De uitbreiding van de reeks zal het service niveau verder verbeteren en meer gebruikers in staat stellen maximaal te profiteren van de innovatieve SAUNDERS technologie!


Saunders_LOGO_industrialSaunders onderstreept met de introductie van de Saunders S360 actuator opnieuw haar innovatieve en leidende positie in de membraanafsluiter markt.


Meer informatie

Voor vragen, uitgebreide technische documentatie of prijsopgave neemt u contact op met de afdeling Afsluiters, T (072) 514 18 00 of e-mail naar: afsluiters@eriks.nl