Mecafrance kogelkranen: voor kritische toepassingen

mecafrance kogelkranenmecafrance cryogene kogelkraanIn de afgelopen 50 jaar heeft Mecafrance meer dan 8 miljoen kogelkranen gefabriceerd die in meer dan 50 landen wereldwijd hun waarde in de procesindustrie hebben bewezen. ERIKS brengt al zo'n 25 jaar de driedelige Mecafrance kogelkranen in Nederland op de markt. Mecafrance onderscheidt zich door een scherp kwaliteitsborgingsysteem en het gebruik van hoogwaardige materialen. Hierdoor is deze Franse fabrikant een solide partner voor kogelkranen voor speciale toepassingen, zoals cryogeen, fire-safe, en speciale media.

Cryogene afsluiters van Mecafrance zijn voorzien van alle vereiste kenmerken voor een verantwoorde toepassing in een temperatuur-bereik tot -196 ˚C. Door de ISO montage flens is de afsluiter uitstekend geschikt voor automatisering.
Hiervoor heeft ERIKS een breed scala aan mogelijkheden.

Ook voor speciale media worden Mecafrance kogelkranen met succes toegepast. Denk hierbij aan gassen als zuurstof, stikstof, argon en LPG. Hiervoor worden de vereiste modificaties aan gebracht zoals een drukontlaste kogel, volledig ontvet (volgens EN12300) en separaat verpakt in speciale folie.

mecafrance microclean kogelkraanmecafrance logoOnlangs is de Fire Safe certificering van de Mecafrance kogelkranen opgewaardeerd en voldoet nu volledig aan de hoge eisen van de ISO 10497 norm. Voor voedingsmiddelen en farmaceutische proces installaties en de semi-conductor markt fabriceert Mecafrance zgn. “Microclean” kogelkranen. Deze afsluiters, met mechanisch of elektromechanisch gepolijste oppervlakten, cavity fillers en specifieke aansluitingen worden in de cleanroom geassembleerd.

Meer informatie

Voor meer informatie en een compleet overzicht over deze en andere speciale uitvoeringen van de Mecafrance kogelkranen belt u naar T (072) 514 18 03 of mailt u naar: 90gradenappendages@eriks.nl