Kogelkranen voor grotere doorlaten: JC Trunnion Mounted ball valves

JC ball valves1Het productieprogramma kogelkranen van de JC logo
toonaangevende Spaanse afsluiter-fabrikant JC breidt zich steeds verder uit. De laatste jaren met trunnion mounted ball valves, die nu in veel procesinstallaties wereldwijd worden toegepast. ERIKS brengt deze kranen in Nederland op de markt voor de olie en gas, energie en petrochemische installaties. In grotere doorlaten (vanaf ca. 12”) en hogere drukklassen wordt het gewicht van de kogel in de afsluiter te zwaar om nog een “floating ball” constructie te gebruiken. Hier biedt een kogelkraan met een “trunnion mounted” constructie een uitstekende oplossing.

 

Veel van onze klanten kiezen ook voor “trunnion mounted” kogelkranen als de afsluiter wordt voorzien van een pneumatische of elektrische aandrijving. Waar bij een “floating ball” constructie de kogel als het ware drijft tussen de 2 zittingen, wordt de kogel in de “trunnion mounted” kogelkraan ondersteund door een spindel aan de onderkant van de kogel. Om de 100% afdichting te realiseren, worden de zittingen door een verenpakket tegen de kogel gedrukt.

Snelle beschikbaarheid

Om goed aan de eisen van de markt te kunnen voldoen is er een voorraad 3-delige trunnion mounted ball valves beschikbaar bij JC in Barcelona. Deze range omvat de maten 2” t/m 12” van class 150 tot 600. Huismateriaal ASTM A350 LF2 en trim LF2+ENP en RVS316.

Meer informatie

Voor meer informatie belt u naar: (072) 514 18 00 of mailt u naar: afsluiters@eriks.nl

seccion-trunnion-texto