ERIKS verwerft dealerschap van Axium RVS sanitaire filters

axium-logo.jpgaxium-hygenic-ss-filter-pin.jpgAxium Process Ltd is producent van RVS afsluiters, filters en filtersystemen voor de sanitaire industrie. Ze heeft als enige fabrikant het beproefde wedge-wire filtratieprincipe geschikt gemaakt voor in een sanitaire omgeving. Toepassingsgebieden voor de sanitaire filters zijn de voedingsmiddelen-, dranken- en zuivelindustrie, biotechnologie en farmacie.

De voordelen van Axium filters zijn legio. De constructie is hygiënisch en robuust. De filterelementen zijn eenvoudig en snel uitwisselbaar, waarvoor zelfs geen gereedschappen benodigd zijn. Hierdoor is de terugverdientijd gemiddeld slechts 2 ½ maand. Alle filters zijn geschikt voor cleanen (CIP) en stoom steriliseren (SIP).

Axium filters zijn op aanvraag ‘tracable’ leverbaar volgens EN 10204 (3.1) en voorzien van volledige validatierapporten.

Beschikbare modellen:
  • axium-hygenic-ss-filterelem.jpgPure Screen met wedge-wire filter. Geschikt voor de hoogste kwaliteit en zuiverheid van filtratie in farmacie, biotechnologie en voedingsmiddelen-, dranken- en zuivelindustrie. Leverbare filterrange van 25 μm tot 6000 μm. Dit filter wordt gemonteerd in een 4” sanitair filterhuis zonder O-ring afdichting en met of zonder sanitaire koppelingen.
  • Econ Screen. Als bescherming voor pompen of in-line instrumenten en voor groffiltratie in chemie en algemene industrie. Bevat filterelement van geperforeerd filterplaat.
  • Fine Screen. Voor zeer fijne filtratie in water, farmacie en voedingsmiddelen- en drankenindustrie. Beschikt over een gesinterd mesh filterelement. Leverbaar vanaf 5 μm.

Dankzij de uitgebreide kennis van applicaties, logistieke mogelijkheden en een omvangrijk productenpakket is ERIKS de juiste leverancier voor uw filters.

Voor meer informatie neemt u contact op met de afdeling Afsluiters, T (072) 514 18 00 of e-mail afsluiters@eriks.nl

lees verderDocumentatie Axium RVS sanitaire filters (3467kB)