ERIKS Process Control: geautomatiseerde afsluiters van A tot Z

process-control-eriksIn elke procesinstallatie worden geautomatiseerde afsluiters gebruikt om mediumstromen op afstand te besturen. ERIKS levert een compleet programma geautomatiseerde afsluiters, met een pneumatische of elektrische aandrijving. Zowel voor open/dicht-bediening als met een regelfunctie.

Kogel- en plugkranen, vlinderkleppen, klep-, schuif-, plaat- en membraanafsluiters - ERIKS heeft ze allemaal in huis. Onze productspecialisten hebben veel kennis en ervaring in het selecteren en adviseren van de juiste aandrijving én afsluiter bij de toepassing in de procesinstallatie. Kennis en ervaring die wij graag met onze klanten delen. Daarnaast verzorgen wij de correcte montage in onze eigen werkplaatsen. De assembly kan dan direct na ontvangst in de procesinstallatie ingebouwd worden.

Alles voor de complete regelkring

De geautomatiseerde afsluiter is een kritisch onderdeel van een regelkring in de procesinstallatie. Om de regelkring correct en efficiënt te laten functioneren, is goede afstemming en onderlinge samenhang tussen afsluiter, opnemer en regelaar van cruciaal belang. Klanten vragen ons steeds vaker om mee te denken en te adviseren over de keuze van deze onderdelen. Hier brengen wij onze kennis op het gebied van de geautomatiseerde afsluiters en meet & regeltechniek bij elkaar: wij selecteren en leveren alle componenten voor de regelkring, goed op elkaar afgestemd.
schema-regelkring-n

Complete unit

Onze dienstverlening met pneumatische aandrijvingen ontwikkelt zich voortdurend verder. Steeds meer klanten vragen ons om, naast de selectie en montage van de aandrijving op de afsluiter, ook de aansturing van de aandrijving samen te stellen. Onze productspecialisten gaan hier dan mee aan de slag, eventueel in samenwerking met onze partners Asco en Pepperl + Fuchs. Wij selecteren - conform de eisen gesteld door SIL en Atex - het magneetventiel, de luchtbehandelingset en de eindstandschakelaars of klepstandsteller op basis van de opgegeven specificaties of de bedrijfscondities. Na overeenstemming monteren wij de componenten samen tot een complete unit.

Meer informatie

Voor meer informatie belt u naar: T (072) 514 18 00 of e-mail u naar: afsluiters@eriks.nl