ERIKS breidt pakket uit met een complete range voordrukregelaars

voordrukregelaars-s ERIKS heeft als aanvulling op de reduceertoestellen, een compleet pakket voordrukregelaars (of ook wel overstroomregelaar genoemd) in het standaard leveringspakket opgenomen.

Een voordrukregelaar werkt vergelijkbaar als een reduceertoestel. Het toestel wordt echter aan het eind van de leiding/proces gemonteerd om de druk voor het toestel constant te houden. Wanneer de druk hoger wordt als de ingestelde waarde, zal het medium worden afgeblazen via de uitlaatzijde van de voordrukregelaar. Op het moment dat de druk hoger wordt dan de ingestelde waarde zal de voordrukregelaar in werking treden.ERIKS-reduceertoestel-s
Voordrukregelaars worden ingezet voor stoom, water, overige vloeistoffen, perslucht en overige gassen. Voor stoom en water is gietijzer, nodulair gietijzer en gietstaal inzetbaar. Voor dit type kan ERIKS een berekening maken aan de hand van uw procesgegevens om de juiste maat te selecteren. Bij stoom is een condensvaatje nodig om ervoor te zorgen dat het stoom niet direct met het EPDM membraan in aanraking komt. Het membraan is standaard in EPDM, eventueel kan dit ook in NBR worden geleverd. Het instelbereik dat kan worden gerealiseerd varieert van 0,2 tot en met 16 bar(g).

De specificaties zijn terug te vinden in de ERIKS datasheets.

Voordrukregelaars met draad- en flensaansluiting zijn inzetbaar voor water, niet agressieve vloeistoffen, perslucht en neutrale gassen. Deze voordrukregelaars kunnen worden geleverd in een bronzen of RVS behuizing en worden standaard geleverd met een EPDM membraan. Eventueel kan dit membraan in FPM worden geleverd. Optioneel kunnen deze voordrukregelaars ingesteld geleverd worden. De maximale druk is 10 bar. 

Aan de hand van de ERIKS documentatie kunt u bepalen welk toestel geschikt is voor uw proces.

Informatie

Voor verdere vragen en meer informatie kunt u bellen naar:  T (072) 514 18 04 of per e-mail: afsluiters@eriks.nl