Bescherm uw procesinstallatie tegen beschadigingen van binnenuit

conaco-tekening-afsluiter-smallEén van de belangrijkste onderdelen in een procesinstallatie zijn filters of strainers. Een strainer, meestal in de Y-type vorm, beschermt kritische en kostbare procescomponenten als regelkleppen en pompen tegen beschadigingen van binnenuit.

Ook worden strainers, al dan niet tijdelijk, gebruikt tijdens het opstarten van een processysteem als “bouten- en moerenvanger”. Hierbij zorgt de strainer er voor dat de eventuele in de leidingen achtergebleven rommel (elektrodes, bouten en moeren, roest, etc.) wordt opgevangen, waardoor het systeem niet beschadigd.

conaco-logoAls leverancier van een compleet programma afsluiters en leidingcomponenten levert ERIKS een breed assortiment strainers volgens DIN én ANSI/ASME specificaties. ERIKS is de Nederlandse distributeur en voorraadhouder van Conaco srl, een gerenommeerde Italiaanse fabrikant die sinds 1980 ANSI/ASME strainers ontwerpt en produceert.

Het productieprogramma van Conaco omvat o.a.:

  • Y-type strainers, T-type strainers, single & multi basket type strainers en temporary strainers
  • Giet- en smeedstaal en gelaste constructie
  • Diverse gradaties koolstof-, roestvaststaal en duplex & superduplex.
  • Class 150 t/m 2500 lbs
  • Raised Face, Flat Face, Ring Type Joint, NPT threaded, Socket Weld en But Weld.

Conaco strainers worden gebruikt door bekende eindgebruikers als BP, Aramco, Statoil, Gaz de France en BASF, en ingenieurbureaus als Jacobs en Fluor. Bedrijven die hoge eisen stellen aan performance en productkwaliteit.

conaco-afsluiters-smallVoorraad, standaard en speciaal

Onlangs heeft ERIKS het voorraadassortiment strainers verder uitgebreid.
Het programma omvat:

Materiaal

 Drukklasse

  Maat 

 Aansluiting

Staal A105N  Class 800    ½” – 1½”   NPT, SW
RVS F316   Class 800   ½” – 1½”  NPT, SW
Staal WCB 

 Class 150
 Class 300 

  ½” – 12”
  ½” –  6”
 RF
 RF
RVS CF8M   Class 150
 Class 300
 Class 600 
  ½” – 8” 
  ½” – 4” 
  ½” – 1½” 
 RF
 RF
 RF
 Staal LCC   Class 150
 Class 1500
  1” –  2”
      2”
 RF
 RTJ
 Duplex UNS 31803   Class 1500       2”  RTJ

conaco-afsluiterDe perforatie van het filterelement (screen) is voor de strainers t/m de maat 1.½” standaard 0,8 mm en voor de grotere strainers 1,5 mm. Uiteraard kunnen de strainers voorzien worden van een screen met een andere perforatie als uw specificatie dat voorschrijft. Met onze voorraad kunnen wij snel aan de dagelijkse vraag van de markt voldoen. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid, om op basis van duidelijke afspraken, speciaal voor u strainers die afwijken het standaard assortiment op voorraad te houden. Daarmee kunnen strainers die volledig aan uw specificaties voldoen op korte termijn geleverd worden. Op deze wijze kunnen wij korte levertijden garanderen en de eventuele down-time tot een minimum beperken.

Coating

Onze Conaco strainers worden vaak in olie & gas installaties toegepast, zowel on- als offshore. Hier worden vaak speciale eisen aan de corrosiebescherming gesteld. Wij kunnen er voor zorgen dat de strainers worden voorzien van de geschikte coating, volgens de specificatie van de eindgebruiker

Projecten

ERIKS heeft veel ervaring met het leveren van leidingcomponenten op projectbasis. In de markt voor ANSI/ASME valves en strainers is dit voor ons dagelijkse praktijk. Naast het leveren van de producten, verzorgen wij in overleg met u de expediting, document control en inspecties om uw project compleet en succesvol op te kunnen leveren.

Informatie

Voor meer informatie belt u naar (072) 514 18 00 of mailt u naar: afsluiters@eriks.nl