Voedingsmiddelen industrie vereist nieuwe en veilige O-ringen

ERIKS-General-Purpose

Machinefabrikanten zien een toenemende vraag naar veiligheid vanuit de foodindustrie. Voor het gebruik van kunststoffen en elastomeren bestaan duidelijke richtlijnen die uiteraard ook gelden voor afdichtingen.
Bij afdichtingen gaat het bijvoorbeeld om het voorkomen van migratie van schadelijke stoffen die in het afdichtingsmateriaal kunnen zitten. Standaard rubber afdichtingen zijn niet zomaar inzetbaar, wanneer ze in direct contact met voedsel komen. Het gevaar bestaat dat schadelijke stoffen in het voedsel terecht komen. ERIKS heeft hiervoor speciale afdichtingsmaterialen conform FDA. Daarnaast komen er steeds meer materialen voor handen die aan de Europese norm EC1935/2004 voldoen.

EC1935-symboolRubber compounds volgens EC1935/2004 richtlijnen

ERIKS beschikt nu over tientallen rubbercompounds die volledig in overeenstemming zijn met de eisen van EC1935/2004. De O-ringen vervaardigd uit deze rubbercompounds zijn onderworpen aan extractietests waarvan de resultaten in een certificaat overlegd kunnen worden. Hiermee bent u als eindgebruiker gewaarborgd voor de juiste componenten.

De compounds zijn helder gedocumenteerd met certificaten en voorzien van een datum waarop de complete machine EC1935/2004 geaccrediteerd dient te worden. Veel voorkomende compounds zijn o.a. NBR, EPDM, Viton® en Silicone. Alle datasheets van deze compounds vindt u hier.

Voor meer informatie neemt u contact op met de afdeling O-ringen: T (072) 514 18 66 of afdichtingen@eriks.nl