Viton® Spons nu nog veelzijdiger en duurzamer

Viton-spons-smallNu verkrijgbaar bij ERIKS: Viton® Spons in een verbeterde versie. Door optimalisering van de productiemogelijkheden en -omstandigheden is het sponsrubber nog veelzijdiger, vormvaster en duurzamer geworden. Daarmee levert ERIKS de beste Viton® Spons die in de markt te verkrijgen is.

Viton® Spons is een opencellige sponsrubber in hoge dichtheid met gesloten huid. Het materiaal is bijzonder goed bestand tegen de meeste chemicaliën, met een temperatuurbestendigheid van -25° tot +200°C. De met extrusie vervaardigde profielen waren altijd al leverbaar in ronde, vierkante en rechthoekige uitvoering. Nieuw is dat er nu meer vormen beschikbaar zijn, zoals U-profielen en P-profielen. De vormvastheid is ook beter: rechthoekig is nu daadwerkelijk rechthoekig.


Legio voordelen

Maar er zijn nog meer voordelen: het materiaal heeft een lagere hardheid gekregen en de afmetingen zijn nauwkeuriger. Door een verbeterde compressiesetwaarde is ook de standtijd verbeterd, en is het product dus duurzamer. En, heel belangrijk: ERIKS kan het materiaal als profiel leveren, maar ook als volledig eindproduct. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gelaste ramen, inclusief chemisch- en temperatuurbestendige las.

Meer informatie

Voor meer informatie belt u naar: (072) 514 18 77 of mailt u naar: afdichtingen@eriks.nl