Verbeterde afdichting met aramide weefsel: Novatec® Premium XP

frenzelit-logoERIKS werkt al jaren tot volle tevredenheid samen met producent Frenzelit. Een van de materialen die ERIKS in het programma heeft, is Novatec Premium.  Frenzelit heeft dit materiaal op diverse fronten verbeterd en introduceert dit onder de naam Novatec® Premium XP. Deze nieuwe en meer efficiënte “Extended Performance” (XP) is de nieuwe generatie van grafiet afdichtingmateriaal dat is versterkt met aramide vezels.

Door een ingenieus productontwikkelingsproces en een uitgekiend grafiet structuur heeft het afdichtingmateriaal aanzienlijk minder lekkage en tevens een uitstekende overblijvende vlaktedruk en chemische resistentie.

novatec PREMIUM XP Prospekt-smallMet Novatec® Premium XP is het mogelijk om systemen te bouwen die voldoen aan de DIN EN 1591-1 norm met lekdichtheids klasse L0.01 zoals vastgelegd in VDI 2290.

De unieke combinatie van aramide weefsel met grafiet maakt het mogelijk om afdichtingen te standaardiseren en dit biedt veel meer mogelijkheden dan die van de bestaande rubbergebonden vezel afdichtingen. Door de unieke kwaliteiten van deze afdichtingen zijn ze geschikt voor een groot aantal verschillende toepassingen tot een maximum van 300°C.

Meer informatie

Van dit product is een datasheet beschikbaar. Voor meer informatie kunt u ook bellen met T (072) 514 18 44 of e-mailen naar: afdichtingen@eriks.nl