Nieuw: rubber compounds conform USP klasse VI

ERIKS heeft nu de mogelijkheid om een brede range aan rubber afdichtingen te leveren geproduceerd volgens de USP klasse VI normen. Deze normen worden voorgeschreven door USP, een Amerikaanse organisatie die voorschriften uitvaardigt voor medische en farmaceutische installaties, de biotechnologie en hun onderdelen. Het rubber materiaal wordt getest op het effect van het compound en uittredende stoffen op weefsel. USP klasse VI conformiteit is steeds vaker een eis van eindgebruikers.

silicone-usp-klasse-vi.jpg

USP klasse VI rubber compounds zijn verwerkbaar in onder andere O-ringen met gevulkaniseerde las, Teflex® O-ringen, volrubber vormdelen, opblaasbare pakkingen, extrusieprofielen, rondsnoeren en holsnoeren.

Nagenoeg alle maten zijn mogelijk en snel leverbaar.


materialen-rubber-compounds.jpgMaterialen
Verkrijgbare materialen in hardheid 70° Shore zijn FKM zwart (alleen voor extrusie producten), EPDM zwart (ook in 60° Shore) en Silicone transparant. Deze materialen zijn tevens conform FDA 177.2600!

Toepassingsgebieden
Materialen worden in het bijzonder toegepast op medisch en farmaceutisch gebied in onder andere: sterilisatie apparatuur, autoclave pakkingen, medische en diagnostische instrumenten, pompen, afsluiters en filters.

Meer informatie
Voor meer of bestellingen neemt u contact op met de afdeling O-ringen en Rubbertechniek, T (072) 514 18 66 of afdichtingen@eriks.nl

Download hier de folder Rubber compounds USP klasse VI (934kB)