Nieuw! Novaform 2300: dé vervanger voor rubberen pakkingen

novaform 2300Al het goede van een rubberen pakking, maar dan nóg beter. Dat biedt Novaform 2300, gemaakt van een unieke mix van rubber en aramidevezels. De nieuwe pakking dicht - net als rubber - al af bij zeer lage vlaktedrukken, maar kan - in tegenstelling tot rubber - worden ingezet tot drukken van wel 50 bar!

Met de Novaform 2300 heeft u dus de totaaloplossing in handen. De pakking is universeel bestand tegen olie, smeermiddelen en (loodvrije) benzine. Maar ook tegen (bio)diesel, wat een groot voordeel is. Nu diesel in toenemende mate wordt bijgemengd, treden er namelijk meer en meer problemen op met de bestendigheid van rubberen pakkingen.

Door de lage benodigde vlaktedruk en een goede indrukking (35%) kan de Novaform 2300 eenvoudig de rubberen pakking vervangen. De pakking is uitermate geschikt voor toepassingen tussen kunststof delen of als afdichting voor pomphuizen, versnellingsbakken of carterdeksels. Zeker wanneer de onderlinge boutafstand groot is en de vlaktedruk dus laag, is de Novaform een perfecte oplossing.

Snelle montage

Naast bovengenoemde voordelen valt er veel tijd en geld te besparen op de montage. De Novaform 2300 pakking is een stuk stijver dan een rubberen pakking en daardoor veel eenvoudiger te monteren. Zeker bij serieproductie en/of grotere pakkingen zal de montage aanzienlijk sneller gaan dan met rubber.

logo_frenzelitDe Novaform 2300 is verkrijgbaar in de diktes 1,5 mm, 2,0 mm en 3,0 mm en kan in alle maten en vormen voor u worden gesneden. Het basismateriaal is voorradig, dus kan de pakking binnen zeer korte tijd bij u worden aangeleverd. 

novaform-tabellen2

Is uw interesse gewekt? Neem gerust contact met ons op voor een sample of voor een bezoek van een van onze applicatie engineers. Bel met T (072) 514 18 44 of e-mail naar: afdichtingen@eriks.nl.