Nieuw geel compound HNBR 886270 voor food en farma

eriks-geel-productenSpeciaal voor toepassingen in de voedingsindustrie heeft ERIKS in samenwerking met Elastomer Research Testing bv een gele HNBR 886270 ontwikkeld. Het materiaal voldoet aan de richtlijnen van de FDA en aan die van EC1935. Door de gele kleur is het materiaal eenvoudig te onderscheiden van andere rubberen compounds.

De toepassingsmogelijkheden met het compound zijn legio. Naast O-ringen en koppelingsringen kunnen wij ook meer complexe vormdelen produceren, zoals membranen en rubber-metaaldelen.
Behalve grote series kan ERIKS in haar eigen productiefaciliteit in Alkmaar op zeer korte termijn ook kleine series en eerste proefmonsters vervaardigen.

Bestendig tot 160 °C

Het compound heeft in vergelijking met NBR een veel betere chemische en thermische bestendigheid tot 160 °C.


Het materiaal is ook uitstekend bestendig tegen ozon (veroudering), minerale oliën, dierlijke en plantaardige vetten, heet water en stoom. Ook is het geschikt voor gebruik met CIP/SIP media. HNBR 886270 leent zich daarom bij uitstek als afdichting in de voedsel-, drank- en farmaceutische industrie. Naast de goede thermische en chemische kwaliteiten beschikt het materiaal ook nog eens over bijzonder goede mechanische eigenschappen zoals treksterkte, compressieset en slijtvastheid.

Meer informatie

Voor meer informatie belt u naar T 072 – 514 18 77 of e-mailt u met: afdichtingen@eriks.nl