Nieuw bij ERIKS: isolatiekoppelingen

AE - ISO Joint Double o-ring constructionNieuw in het leveringsprogramma van ERIKS zijn isolatiekoppelingen, beter bekend als monolithic insulation joints of monoblocks. Deze metalen pijpstukken worden gebruikt voor kathodische bescherming in lage- en met name hogedruk pijpleidingen en systemen. De statische afdichtingen zijn volledig geïntegreerd in deze joints, waardoor uitsluitend het gehele pijpstuk tussen een leidingdeel gelast behoeft te worden. Er is geen flensconnectie met bouten meer  nodig, waardoor een zeer hoogwaardige en betrouwbare afdichting (boltless systeem) ontstaat.

Toepassingen

Insulation joints worden toegepast in metalen pijpleidingen in de olie- en gasindustrie, op plekken  waar hoge emissie-eisen worden gesteld en kathodische bescherming vereist is - zowel onshore als offshore. Denk bijvoorbeeld aan ‘riser pipes’ en ‘field tie-ins’. Doel is de ongewenste corrosie als gevolg van potentiaalverschillen tussen verschillende leidingsystemen en/of materialen te voorkomen. De producten worden ook toegepast in gas- en waterleidingwerk voor woningen en bedrijfsgebouwen. Het aansluitende leidingwerk van apparaten is veelal van andere materialen vervaardigd. De juiste kathodische isolatie kan ernstige vormen van corrosie voorkomen. Het toepassen van isolatiejoints kan veel kosten besparen, de duurzaamheid van leidingen sterk vergroten en, cruciaal: de veiligheid waarborgen.  

isolatiekoppeling-sDe isolatiekoppelingen worden geproduceerd door onze Italiaanse partner Alfa Engineering, ISO 9001 gecertificeerd. Naast een standaard range (150 lbs t/m 24” en 600 lbs t/m 8”) produceert en ontwerpt men volgens Engineering specificaties zoals ASME, ASTM, BS, UNI en EN/DIN normeringen. Isolatiejoints worden vervaardigd tot en met 120” (3050 mm) in alle voorkomende materialen, variërend van koolstofstaal tot zeer hoog gelegeerde speciale en exotische metaallegeringen. De insulation joints zijn bestand tegen procesdrukken tot 700 bar en temperaturen tot 200 °C.

Testen en afwerking

Uiteraard worden de producten te allen tijde beproefd en getest op elektrisch isolerende eigenschappen. Alfa verzorgt ook aanvullende tests, zoals druk tot 1000 bar en buig- en torsietesten. De gebruikte metalen componenten worden voorzien van materiaalcertificaten volgens EN 10.204.3.1, maar op verzoek is 3.2 certificering ook mogelijk. Laswerk wordt standaard uitgevoerd volgens ASME IX. Ook aan aanvullende eisen inzake non-destructief testwerk, zoals magnetische deeltjes testen en ultrasoon onderzoek, kan worden voldaan. Tot slot: de producten worden geleverd inclusief een standaard isolerende primer. Bovendien kunnen de items worden voorzien van verfsystemen overeenkomstig klantspecificaties.

Informatie

Voor meer informatie belt u naar T (072) 514 18 44 of mailt u met afdichtingen@eriks.nl