Kies voor voedselveilige rubbercompounds van ERIKS


voedsel-veilig-eriksEr worden steeds strengere eisen gesteld aan applicaties in de voedingsmiddelenindustrie. Oppervlakken dienen glad te zijn en bacteriegroei moet worden voorkomen. Hierdoor zien machinefabrikanten een toenemende vraag naar voedselveilige componenten.

Richtlijnen

Voor het gebruik van kunststoffen en elastomeren bestaan duidelijke richtlijnen die uiteraard ook gelden voor afdichtingen. Bij afdichtingen gaat het bijvoorbeeld om het voorkomen van migratie van schadelijke stoffen die in het afdichtingsmateriaal kunnen zitten. Standaard rubber afdichtingen zijn dan ook niet zomaar inzetbaar wanneer ze in direct contact met voedsel staan.

eu-1935-2004-icon-nlfda-icon-nlFDA en EC1935/2004

ERIKS heeft hiervoor speciale afdichtingsmaterialen conform FDA (Food and Drug Administration) in het programma. Daarnaast komen er steeds meer materialen voorhanden die aan de Europese regelgeving volgens norm EC1935/2004 voldoen.

o-ringen controle machine

Rubbercompounds

ERIKS beschikt over tientallen rubber- compounds die volledig in overeen-stemming zijn met de eisen van EC1935/2004. De producten, vervaardigd uit deze rubbercompounds zijn onderworpen aan extractietests, waarvan de resultaten in een certificaat overlegd kunnen worden. Hiermee is de eindgebruiker verzekerd van de juiste componenten. Dit is ook helder gedocumenteerd voor wanneer de complete machine EC1935/2004 geaccrediteerd dient te worden.

Een van onze nieuwste compounds is EPDM 559270, een 70 Sh materiaal, speciaal ontwikkeld voor allerhande voedseltoepassingen. Andere veel voorkomende materialen zijn bijvoorbeeld NBR, EPDM, Viton® en Silicone.

Informatie en datasheets

Datasheets van onze compounds vindt u op de o-ring infopagina.
Voor verdere informatie belt u naar (072) 514 18 66 of mailt u met: afdichtingen@eriks.nl