Kies veilig en bewust voor Teflex® O-ringen

ERIKS_TEFLEXIn sommige toepassingen in de farmaceutische en chemische sector kunnen O-ringen van conventionele rubbermaterialen niet worden toegepast. Het gebruik van agressieve chemicaliën of extreme temperaturen kunnen een effectieve afdichting aanzienlijk bemoeilijken. ERIKS heeft daarom de Teflex® O-ring in haar assortiment.
Een Teflex® O-ring is opgebouwd uit een Viton® of silicone snoer met een naadloos fluorpolymere omhulling. De omhulling is gemaakt van Teflon® FEP of PFA en dat zorgt voor de uitstekende chemische resistentie.

ERIKS_TEFLEX_detail2De Teflex® O-ring is na jarenlange, wereldwijde ervaring in de meest uiteenlopende toepassingen een perfecte afdichting gebleken en een absoluut kwaliteitsproduct. Om de kwaliteit te onderstrepen staat de Teflex® benaming ook op de O-ring geprint. Uiteraard op de binnenkern om - ook na intensief gebruik - langdurig zichtbaar te blijven. Met de aankoop van een originele Teflex® O-ring bent u verzekerd van een topproduct.

Belangrijk om te weten is dat de Teflex® O-ringen van ERIKS géén siliconen (bij FKM), amines of ftalaten (phthalates) bevatten.


Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling O-ringen:
T (072) 514 18 66 of mail naar: afdichtingen@eriks.nl