Hygienic Usit® Ring: dé hygiënische afdichting

hygienic-usit-ringenSpeciaal voor de voedingsmiddelen-, dranken-, farmaceutische- en biotechnische industrie is er nu de Hygienic Usit® Ring (bonded seal). Deze platte RVS-ring met een aan de buitendiameter aangevulkaniseerde EPDM afdichtring is ontwikkeld door Freudenberg Process Seals. De nieuwe standaard voor de procesindustrie!

De Hygienic Usit® Ring is een doorontwikkeling van de standaard Usit® Ring en dient als afdichting onder een boutkop of dopmoer met flens, conform DIN EN 1665. Door het ontwerp van de ring in combinatie met de boutkop of dopmoer wordt de groei van bacteriën onder de boutverbinding voorkomen. Daarom hoeft de boutverbinding niet losgenomen te worden voor reiniging en kan volstaan worden met CIP-, WIP- en SIP-procedures. De Hygienic Usit® Ring is daarom uw beste keuze voor uw hygiënische toepassing!


Het elastomeer 70 EPDM 291 is conform FDA, EC1935/2004 en is gecertificeerd USP-klasse VI (tot 121 °C). Voor de bouten en dopmoeren is gekozen voor een geflensde uitvoering volgens DIN EN 1665 in RVS. De combinatie van deze bout of dopmoer met de Hygienic Usit® Ring vormt een eenvoudig te reinigen toepassing, die reeds compleet getest is door de Weihenstephan Research Center for Brewing and Food Quality conform de “EHEDG Cleanability Method”. De Hygienic Usit® Ring is daarmee gecertificeerd door EHEDG, Type EL-Class I. Let op: alleen de complete unit is conform “EHEDG Cleanability Method”.

De voordelen op een rijtje

  • Hygiënische afdichting
  • Voorkomt ontstaan van besmettingsbronnen
  • Voorkomt bacteriegroei
  • Gecertificeerd en getest
  • Geen matrijskosten, onderdeel  van standaard programma
  • Certificeringen en keuren: Conform FDA, Conform EC1935/2004, ADI-vrij (Animal Derived Ingredients), TSE-vrij (Transmissible Spongiforme Enzephalopathie), USP-klasse VI, 121°C, EHEDG gecertificeerd


Bekijk ook de brochure Hygenic Usit Ring.

Meer informatie

Voor meer informatie belt u naar: T (072) 514 18 55 of e-mailt u naar afdichtingen@eriks.nl  
 


hygienic-ikonen