ERIKS helpt bij keuze veilige isolatieproducten

Voor veel isolatietoepassingen bij hoge temperaturen worden al jaren producten met keramische vezels gebruikt. Deze producten kunnen een gezondheidsrisico inhouden voor mens en dier. ERIKS heeft uitstekende alternatieven voor deze producten.

Aluminosilicate Refractory Ceramic Fibres zijn per 9 december 2011 officieel geclassificeerd als “substance of very high concern”. Het classificeren van een materiaal als substance of very high concern is vaak een voorbode voor het verbieden van het materiaal binnen de EU. Het Frenzelit isolatiemateriaal isoKERAM® bevat meer dan 0,1% van deze vezels.

Uitstekend alternatief IsoGLAS®

isoGLAS PackungERIKS adviseert de gebruikers van dergelijke isolatiematerialen om nu alvast op zoek te gaan naar alternatieven. Afhankelijk van de toepassingen zijn er alternatieven die net zo goed of zelfs beter functioneren. Deze materialen zijn vaak gebaseerd op veilig glas of aramide vezels. Een uitstekend alternatief voor het isolatiemateriaal isoKERAM® is isoGLAS® van Frenzelit. IsoGLAS® brengt geen enkel gezondheidsrisico met zich mee, is huidvriendelijk en heeft uitstekende toepassingsmogelijkheden. Zo is het niet brandbaar en heeft het goede elektrische en thermische isolatie eigenschappen.

frenzelit logoMeer informatie

Voor meer informatie en advies met betrekking tot deze materialen neemt u contact op met onze verkoopafdeling op T (0)72 514 18 44. Onze technische specialisten staan u graag bij op zoek naar een veiliger alternatief. Op de pagina regelgeving en certificaten vindt u verdere informatie over REACh en RoHS.