Bespaar energie met de Energy Saving Simmerring®

simmerring-energy-saving-seal.jpgHet energieverbruik van uw aandrijvingen kan door wrijvingsreductie bij oliekeerringen eenvoudig verminderen door toepassing van de veerloze Energy Saving Simmerring®.

Bij de huidige Simmerring® zorgt een veer voor de benodigde kracht om een lange afdichtende werking te garanderen. Daarbij functioneert de Simmerring® als een microscopisch kleine pomp, die smeerstoffen onder de afdichtingslip en weer retour in de olieruimte transporteert. Zo is de smering tussen as en afdichting verzekerd. De radiale aandrukkracht van de lip is voor de functie, slijtagebestendigheid en wrijving zeer belangrijk. Verkeerde radiale krachten verhogen de slijtage, zorgen voor oververhitting, energieverlies en lekkage.

Om wrijvingskrachten te minimaliseren en gelijktijdig de functie te optimaliseren, heeft Simrit de Energy Saving Simmerring® ontwikkeld. Daarbij blijft de radiale kracht ook bij toenemende temperatuur in de afdichtingspleet over een breed toerentalbereik op een constant laag niveau. Dit is mogelijk door de ontwikkeling van een speciaal elastomeer compound en een nieuw design.vergelijking-standaard-versus-energy-saving-seal.jpg

De veerloze Energy Saving Simmerring® reduceert het wrijvingsverlies voor een as van 45 mm en een toerental van 6000 omw/min met ca. 50 watt. Daarmee behaalt u ten opzichte van conventionele oliekeerringen aanzienlijke jaarlijkse energiebesparingen bij motoren en aandrijvingen.

Bespaar ook op energiekosten en stap nu over op de Energy Saving Simmerring®. Vraag meer informatie aan of bestel op T (072) 514 18 55.