Voorkom aanslag op uw lagers: gebruik Bearing Isolators van Garlock

Garlock heeft twee nieuwe Bearing Isolators ontwikkeld. De Enduro en de SGI hebben allebei een eigen specifieke werking. ERIKS neemt deze twee producten in haar assortiment op.

Enduro

Garlock EnduroDe werking van de Enduro staat in het teken van een langere levensduur en een bescherming van de lagers, waarmee het verlies van potentiële milieuschadelijke lagersmering wordt tegengegaan. Tevens verhindert de Enduro dat verontreinigingen binnentreden in het oliegedeelte, ook al staat deze volledig onder het vloeistofniveau. Niet alleen is de Enduro een innovatief product, het is met recht ook nog eens een duurzaam product.

Het unieke kerndesign van de Enduro bevat zowel de traditionele labyrint afdichtingtechnologie als de revolutionaire afdichtingtechnologie. De compacte Enduro is direct gebruiksklaar, wat een makkelijke installatie garandeert. Ook het vervangen van radiale lip afdichtingen en de traditionele labyrint afdichtingen vormt geen enkel probleem.

De Enduro wordt vooral toegepast bij versnellingsbakken, verticaal geplaatste motoren en gelijksoortige toepassingen met een extreme smering. Een voorbeeld: bij koeltorens is de elektromotor in verticale positie geplaatst. Met een olienevel onder druk smeert men het onder- en bovenlager. Maar dit proces veroorzaakt lekkage over de standaard isolator. De onderste afdichting druppelt, terwijl via de bovenste afdichting een olienevel in de atmosfeer ontsnapt. Niet alleen vormt de lekkende smering een milieuprobleem, het kost de gebruiken ook nog eens duizenden euro’s aan verloren smeermiddel. Om dit tegen te gaan, heeft Garlock de Enduro-afdichting ontwikkeld. Deze kan zowel voor het boven- als onderlager worden gebruikt. De afdichting is inmiddels in gebruik en leidt tot indrukwekkende resultaten.

SGI

 Doorsnede SGI

De Garlock SGI is ontstaan uit twee principes die tot de best beschikbare technologieën behoren: de Garlock GuardianTM, een niet-vonkende en geen contact makende labyrint afdichting, en de AegisTM , het aardingssysteem. Geen enkel ander product is in staat om een completere lagerbescherming te garanderen. De SGI, die onderhoudsvrij is, biedt een betrouwbare bescherming door het tegengaan van de verontreiniging van de lagers, het verlies van smering en mogelijke elektrische schade.

Garlock SGIDe SGI is ontwikkeld om op eenvoudige wijze binnen een compact ontwerp de radiale lip afdichtingen en traditionele labyrint afdichtingen te vervangen. De SGI wordt vooral ingezet bij elektromotoren, pompen, snel bewegende spindels, het verwerken van voedsel, ventilatoren en soortgelijke toepassingen die gebruik maken van frequentie geregelde aandrijvingen (VFD).

garlock doorsnede SGI 2

garlock logoMeer informatie

Voor meer informatie neemt u contact op met de afdeling dynamische afdichingen,
T (072) 514 18 55 of mailt u naar: afdichtingen@eriks.nl