SKF en ERIKS bundelen maritieme krachten

eriks-skfSKF en ERIKS hebben per 1 april jl. hun maritieme krachten gebundeld door het aangaan van een partnership agreement voor het ERIKS Marine Expert Center. Hierbij wordt de kennis van ERIKS en SKF van het marinesegment gecombineerd in een gezamenlijke benadering. De product- en marktkennis van beide partijen wordt zo ingezet om hun maritieme aanbod nog beter aan te laten sluiten op de speciale wensen van de maritieme wereld.

Beide bedrijven hebben diepgaande kennis en ervaring in de maritieme sector. SKF is bijvoorbeeld al 70 jaar in de branche actief. Het bedrijf is partner tijdens de hele levenscyclus van een schip, van specificatie tot onderhoud en reparatie.


Daarbij wordt getracht een globale oplossing te bieden voor alle specifieke toepassingen, met als insteek: het verhogen van de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van schepen, het verminderen van de operationele- en onderhoudskosten en het terugdringen van gezondheids- en veiligheidsproblemen.

Ook ERIKS heeft sterke ankers in de maritieme wereld. Zo heeft ERIKS een compleet programma afsluiters en appendages in huis voor nieuwbouw en onderhoud, met onder andere hydraulische aandrijvingen, kunststof leidingsystemen, afdichtingen en slangen. Onlangs is een speciaal lager ontwikkeld voor toepassing om schroefassen. Maar het bedrijf levert bijvoorbeeld ook elektrische aandrijvingen voor het automatisch openen en sluiten van glazen deuren op passagiersschepen en luxe jachten.

doorsnede-schip

Hoog kennisniveau

De ERIKS-medewerkers van het Marine Expert Center beschikken over een hoog kennisniveau van SKF producten en diensten, zodat klanten altijd een passend antwoord mogen verwachten. Het ERIKS Marine Expert Center beschikt daarnaast over een adequate voorraad om snel en efficiënt aan klantverzoeken te voldoen. Bovendien hebben SKF en ERIKS Marine Expert Center regelmatig overleg. Klanten kunnen dus rekenen op een up-to-date kennis van klant- en marktvraagstukken.


Het partnership agreement voor het ERIKS Marine Expert Center betreft een segmentspecifieke uitbreiding van het bestaande partnership. ERIKS is namelijk al jarenlang de grootste Authorized SKF Distributor van Nederland: als lagerspecialist bij uitstek met een brede voorraad en kennis en een directe online toegang tot het centrale magazijn van SKF.

Voor meer informatie:

skf-logo

ERIKS Marine Expert Center       
Keerweer 41               
3316 KA Dordrecht           
T (078) 652 21 21
E info.dordrecht@eriks.nl