Riemen van Gates, voor ongeëvenaarde prestaties

Gates Poly Chain Carbon Volt & Quad-Power 4 Service-free

Gates Poly Chain Carbon Volt Gates Gates Quad Power 4

ERIKS is al meer dan 52 jaar distributeur van Gates tand- en v-riemen. Gates is wereldwijd gezien een van de markleiders op het gebied van Power Transmission en een autoriteit op het gebied van tand- en v-riemen. De nieuwste ontwikkelingen betreffen de introductie van de Poly Chain® CarbonTM Volt® tandriem en de  Quad-Power® 4 Service-free v-riem.

 

Poly Chain Carbon Volt tandriem

De Gates Poly Chain® CarbonTM Volt® is de enige polyurethaan tandriem op de markt die voldoet aan de eisen voor statische geleiding, die is vastgelegd in de ISO 9563 norm. Hiermee is deze tandriem de eerste die kan worden ingezet in een explosiegevaarlijke omgeving die moet voldoen aan de ATEX richtlijnen. De tandbekleding (zie afbeelding) zorgt voor de antistatische eigenschappen. De carbon trekkoorden zorgen ervoor dat de Poly Chain® CarbonTM Volt® de sterkste tandriem is die momenteel verkrijgbaar is. De riem is uitermate geschikt voor aandrijvingen met een extreem hoog koppel, in combinatie met lage toerentallen. 

Opbouw van de Poly Chain® CarbonTM Volt®

 

Alle voordelen op een rij 

02657_PTI_BELT_SYN_PCC_VOLT_02 (Custom)

 

 • Statisch geleidend (ISO 9563) gedurende de gehele levensduur.
 • Bijzonder goed inzetbaar bij aandrijvingen met extreem hoog koppel icm lage toerentallen.
 • Toepasbaar in ATEX omgevingen;
 • Schoon, stil en compact
 • Onderhoudsvrij, energiebesparend en duurzaam;
 • Temperatuurbereik van -54ºC tot +85ºC;
 • In combinatie met RVS tandriemschijven uitermate goed toepasbaar in agressieve omgevingen. 


De combinatie statische geleiding en hoge vermogensoverdracht opent een marktpotentieel dat voorheen niet bediend kon worden. Denk hierbij aan: olie & gas industrie (raffinaderijen), petrochemie, papierindustrie, zuivelindustrie, graansilo’s, etc.


Quad-Power 4 Service-free v-riem

De Quad-Power® 4 Service-free v-riem is de eerste volledig onderhoudsvrije vormvertande v-riem vanuit het leveringsprogramma van Gates op de markt. Het is de enige v-riem waarbij, na het corrigeren van de initiële voorspanning, naspannen niet meer noodzakelijk is.

Deze nieuwe generatie riemen zorgen ervoor dat de downtime tot een minimum beperkt wordt op het gebied van naspannen, reparatie en vervanging waardoor er een aanzienlijke kostenbesparing wordt gerealiseerd. 

De Quad-Power® 4 Service-free v-riemen worden geproduceerd volgens de Gates Uniset lengte-toleranties, waardoor het niet nodig is om sets te matchen.

Opbouw van Quad-Power® 4 Service-free

 

Alle voordelen op een rij

03550_PTI_BELT_V_QP4_05_PR (Custom)

 


 • Volledig onderhoudsvrij;
 • Matchen niet nodig, lengte volgens Gates UNISET tolerantie.
 • Groter temperatuurbereik dan Quad-Power® III: van -50ºC tot +130ºC.
 • Statisch geleidend (ISO 1813);
 • Toepasbaar in ATEX omgevingen;
 • Verhoging efficiency door maximale uptime.
 • REACH en RoHS compatible;
 • Ook verkrijgbaar in Powerband uitvoering.

In bovenstaand figuur is de opbouw van de Quad-Power® 4 Service-free v-riem afgebeeld. De trekkoorden zijn van een speciale polyester soort met minimale verlenging die zorgt voor een stabiele spanning in de riem gedurende de gehele levensduur. De blauwe adhesie-lagen zorgen voor een extra sterke hechting van de trekkoorden en het rubber compound. 

Een nieuwe generatie EPDM rubber compound zorgt voor een slijtvaste riem, zelfs bij extreme temperaturen. Daarbij zorgt de geoptimaliseerde tandvorm voor een reductie van de buigradius.
Meer informatie

Voor een uitgebreid overzicht van het compleet assortiment tandriemen en v-riemen, bezoek onze webshop.
Meer documentatie van dit pakket vindt u hier.
          
Wenst u meer informatie over de Poly Chain® CarbonTM Volt® tandriem? Klik hier
Voor meer informatie over de Quad-Power® 4 Service-free v-riem klik hier.

Wilt u meer te weten komen en ontdekken wat mogelijk is voor u? Uiteraard kunt u vrijblijvend contact met opnemen met de afdeling Open Drives. Onze productspecialisten staan u graag te woord.

T: +31 (0)475 37 22 33