Brede range kettingen en kettingwielen uit voorraad leverbaar!

Fenner® kettingaandrijvingen, uitstekend geschikt voor machinebouw

Of het gaat om een standaard rollenketting, om een volledig gecertificeerde flyerketting voor lifttoepassingen of om machinebouw, Fenner kettingen bieden de perfecte oplossing en zijn zowel in Britse als Amerikaanse standaard beschikbaar.
   

Fenner kettingen assorti Topics 26Fenner® standaard ketting

Fenner standaard range biedt een kosteneffectieve, onderhoudsvriendelijke oplossing voor de meest voorkomende toepassingen. De kettingen zijn eenvoudig te monteren en te vervangen. De robuuste en duurzame kettingen overtreffen keer op keer de prestaties van andere kettingen.

Fenner® PLUS ketting

De Fenner® PLUS ketting bouwt voort op de traditie en technische ervaring van de bestaande reeks Fennerproducten door de voordelen van diverse prestatieverhogende kenmerken optimaal te combineren. Dat bezorgt de Fenner® PLUS ketting de optimale combinatie van treksterkte, slijtvastheid en vermoeidheidsweerstand. De verhoogde weerstand tegen slijtage, stof en vuil resulteert in een nagenoeg onderhoudsvrije aandrijfoplossing met een lange levensduur.


Breed programma kettingwielen

ERIKS levert uit voorraad kettingwielen met pasboring, spiebaan en tapgat, in geharde of ongeharde uitvoering, beschikbaar in simplex, duplex en triplex. De geharde kettingwielen zijn gefabriceerd van C45-staal en vlamgehard tot net onder de tandbasis, met een 50% langere levensduur als resultaat. De geharde kettingwielen vormen een ideale combinatie met de nieuwe Fenner® PLUS ketting voor een lange levensduur met minimaal onderhoud.
   

Prestatieverhogende kenmerken van de Fenner® PLUS ketting

  • Goede werking bij onregelmatige smering
  • Kogelgestraalde platen voor een verhoogde vermoeidheidsweerstand
  • Smering met speciale wax zorgt ervoor dat de ketting rechtstreeks uit de verpakking ingezet kan worden, waardoor er niet meteen gesmeerd hoeft te worden
  • Massieve rollers
  • Oppervlaktegeharde pennen voor slijtvastheid en ‘stretch’ weerstand
  • EPX-voorziening (Easy Pin eXtraction) voor snelle en eenvoudige montage 


Brede range kettingen en kettingwielen uit voorraad leverbaar!

  • Kettingen Fenner® standaard en Fenner® PLUS ranges (BS en ANSI) simplex, duplex, triplex 04B t/m 32B
  • Kettingwielen voorgeboord: simplex, duplex, triplex vanaf 04B t/m 32B
  • Kettingwielen gehard voorzien van pasboring spiebaan en tapgat simplex 06B t/m 16B
  • Kettingwielen taperlock geharde en ongeharde uitvoering simplex 
Nieuws brede range kettingen en -wielen             

 


Download hier onze brochure van Fenner® kettingen:
Brochure Fenner® kettingen (606kB)

Bel ERIKS

Voor meer informatie kunt u bellen met onze specialisten in Roermond T: (0475) 37 22 62 of met de vestiging bij u in de buurt. Meer informatie over onze specialistische dienstverlening op het gebied van mechanische aandrijftechniek, vindt u op maatwerk & service.