projecten-de-groot

Sprinklerinstallaties kantorencomplex De Rotterdam

logo De Groot 2

Klant : De Groot Installatiegroep
Branche : Installatietechniek 
Producten : Kunststofbuizen en fittingen, Firestop van Aquatherm

Bedrijfsinformatie

de groot buis firestop werkplaatDe Groot Installatiegroep is een in 1965 opgericht familiebedrijf. De in Hengelo gevestigde totaalinstallateur heeft zich gespecialiseerd in de disciplines werktuigbouwkunde, elektrotechniek, brand-beveiliging en onderhoud & service, die veelal gericht zijn op utiliteit en industrie. Leidend in het bedrijf, dat 300 fte’s telt, is de techniek. Betrouwbaarheid en afspraak is afspraak zijn sleutelbegrippen.

Aanleiding

Sinds een jaar of twee werkt De Groot Installatiegroep met het door de Duitse firma Aquatherm geproduceerde Firestop. Het eerste project, waar kunststofbuizen zijn toegepast voor sprinklerinstallaties, vond plaats bij Eriba in Groningen, een gebouw met kantoren en laboratoria. Firestop kreeg een vervolg bij het gemeentehuis in Hardenberg. Tijdens dit project werd De Groot Installatiegroep benaderd om de sprinklerinstallaties voor De Rotterdam, een nieuw te bouwen kantorencomplex van drie 150 meter hoge torens aan de Maas in Rotterdam, voor haar rekening te nemen.

Contactpersonen

De Groot Installatiegroep
Räinier Westerbeek, hoofd planning en organisatie

ERIKS bv
Jordi van der Veen, sales engineer leidingsystemen

Download

Deze casestudy is te downloaden als pdf  De Groot Installatiegroep.

Project

De Rotterdam

Voor sprinklertoepassingen in het nieuw te bouwen kantorencomplex De Rotterdam worden polypropyleen leidingdelen gebruikt. Het pakket buizen en fittingen, dat door ERIKS wordt geleverd, draagt de naam Firestop.

Er is destijds bewust voor Firestop gekozen. Een deugdelijk en degelijk product met als grote plus dat de dimensies van de leidingdiameters een slag groter zijn dan bij andere partijen.

Samenwerking met ERIKS

magazijn de grootDoor de grootte van dit project - het gaat qua volume om zo'n 50 kilometer aan buizen en 40.000 fittingen - zag De Groot Installatiegroep zich genoodzaakt om een bepaalde, voor het bedrijf ongekende, structuur aan te meten. Met de aangelegde prefabstraat in de werk-plaats werd een logische flow verkregen en een goede productiviteit gegenereerd, zonder hoge faalkosten.

Voor deze prefabstraat heeft De Groot Installatiegroep grotere apparaten bij ERIKS aangeschaft. Ook de handtools, die op de locatie in Rotterdam worden gebruikt, zijn bij ERIKS ingekocht.