WP_Suspension_locatie

Kan-Ban systeem leidt tot 20% besparingen op logistieke kosten

WP_Suspension

Klant  : WP Suspension 
Branche  : Automotive
Product  : Kanban systeem - ERIKS Supply chain oplossingen 
Besparingen  : 20% van de factuurwaarde van met Kanban geleverde producten 

Bedrijfsinformatie

WP Suspension ontwikkelt en bouwt hoogwaardige vering- en dempingscomponenten voor motoren. Het bedrijf is in 1977 in Nederland opgericht en is uitgegroeid tot een van de grootste producenten van vering- en dempingcomponenten voor motoren in Europa en hoofdleverancier van BMW en KTM. In Malden werken 150 mensen aan ontwikkeling en fabricage van de producten.

wp suspension apparaat

Contactpersonen

WP Suspension Nederland

Mike Fleskens, Manager planning & IT

ERIKS

Marjolijn van Boven, Manager e-Business

Download

Deze case study is te downloaden als PDF Case study ERIKS-WP Suspension.

Aanleiding

Voor de fabricage van vering- en dempingscomponenten maakt WP Suspension gebruik van rubber vormwerkdelen en O-ringen van ERIKS. De samenwerking tussen ERIKS en WP Suspension gaat echter verder dan alleen het leveren van onderdelen. Zo vroeg het bedrijf ERIKS om logistieke oplossingen aan te dragen. Het doel: de efficiency vergroten en kosten besparen. Ook wilde WP Suspension de uitvoering van de logistiek in handen leggen van ERIKS.

 wp suspension kanban

Besparingen

barcode lezerHet ERIKS stelde voor om de producten aan te leveren in een Kanban (Two-bin) systeem. Dit systeem is een van de vele Supply chain oplossingen die ERIKS biedt en werkt eenvoudig. In twee bakken wordt een gelijk aantal producten aangeboden. In een eerste bak ligt de werkvoorraad die men gebruikt voor de productie; in de tweede bak ligt een reservevoorraad. Zodra de eerste bak leeg is, haalt men deze weg en schuift de tweede bak naar voren. De bak die leeg is, wordt weer aangevuld met het aantal dat afgesproken is.

Het systeem omvat een zelfsturende levering van vooraf vastgestelde productaantallen in bakken. ERIKS maakt hierbij gebruik van duidelijk herkenbare retourbakken, die voorzien zijn van een barcode. Daardoor kunnen de orders en de bakinformatie efficiënter verwerkt worden. Dit vereenvoudigt het bestel- en facturatieproces aanzienlijk. Bovendien kunnen magazijnwerkzaamheden door ERIKS-personeel worden overgenomen. Het projectteam van WP Suspension en ERIKS hebben het systeem vervolgens binnen enkele weken geïmplementeerd. Momenteel behaalt WP Suspension, na aftrek van de kosten, een besparing van ongeveer 20% op de totale factuurwaarde van de producten.