kostenbesparing-kemira

Standaardisatie levert behoorlijke besparing op

ikoon industrie

 Klant Productiefaciliteit Botlek-Rotterdam
 Branche : (Afval)waterverwerking
 Product : Pakkingborden
 Besparingen : ruim € 10.000,-- per jaar 

Bedrijfsinformatie

Dit bedrijf is een wereldwijde leider in expertise op het gebied van gemeentelijk watergebruik, de verwerking van industrieel afvalwater en de behandeling van proces- en drinkwater. Er werken meer dan 10.000 werknemers in 40 landen en heeft een omzet van ongeveer € 2,8 miljard. Het bedrijf levert aan de pulp- and papierindustrie en de waterbehandeling-, verf-, en chemie-industrie.

Kemira small

Download

Deze case study is te downloaden als PDF ERIKS-Productiefaciliteit Botlek.

Aanleiding

In Botlek-Rotterdam bevindt zich een productiefaciliteit die voorziet in producten en diensten voor gemeentelijke en industriële waterverwerking. Het bedrijf ondervindt hier regelmatig problemen met inzetten van verkeerde pakkingen, wat leidt tot lekkages. ERIKS wordt gevraagd een voorstel uit te werken om het aantal pakkingen te verminderen en het inkoopproces te standaardiseren.

Besparing

kemira pakkingbord

Naast de standaardisatie van de pakkingen en het inkoopproces ontwierp ERIKS pakkingborden waarop de standaard pakkingen kunnen worden gehangen. Het Field Service Team van ERIKS monteert deze borden en plaatst de pakkingen. Door ERIKS Servicecenter Rijnmond worden de pakkingen eens per week gescand en aangevuld. Deze handeling is dusdanig ingericht dat meteen een order in het ERP-systeem wordt genereerd. De artikelen per order worden verwerkt in een maandfactuur.

Tevens verzorgt ERIKS instructiesessies voor monteurs en werkvoorbereiders. Hierin komen uitgebreid de eigenschappen en de montagevoorschriften van deze nieuwe pakkingen aan bod. ERIKS biedt, dankzij haar technische en logistieke kennis, een totaaloplossing aan. Inclusief het logistieke traject, waarmee Kemira volledig wordt ontzorgd. Bovendien is de kans dat er een verkeerde pakking wordt ingezet geminimaliseerd, dankzij het pakkingbord.

Het resultaat: een jaarlijkse besparing van € 10.000,--  door een verkleinde kans op lekkages en minder bestel- en verwerkingskosten.