kostenbesparing-philip-morris 

Efficiënte inkoop en logistiek

Bedrijfsinformatie

In Zuiden van Nederland staat één van de modernste sigarettenfabrieken ter wereld met de grootste productiecapaciteit van dit bedrijf. De meerderheid van de hier geproduceerde sigaretten is bedoeld voor export naar Europese en Japanse markten. Het bedrijf behoort met ongeveer 1500 medewerkers tot de grootste industriële werkgevers in het Zuiden. 

sigaretten neutraal

Aanleiding

De sigarettenfabrikant besloot de inkoop- en logistieke activiteiten rondom spare parts te reorganiseren. Daardoor ontstond een onmiddellijke noodzaak om zoveel mogelijk onderdelenpakketten te bundelen en een efficiencyslag te maken in het totale inkoop- en voorraadbeheerproces van technische materialen. Het bedrijf koos ervoor om de totale behoefte aan werktuigbouwkundige componenten bij ERIKS af te nemen.

Download

Deze case study is te downloaden als PDF Case study ERIKS - Tabakindustrie.

Besparing

philip morris voorraadbakjesERIKS voerde samen met het bedrijf de reorganisatie uit. In het eerste jaar voegden beide partijen de grootste pakketten samen. De jaren daarop lag het accent op de kleinere leveranciers van zogenaamde ‘specials’ en op de standaardisatie van materialen die worden afgenomen van machinefabrikanten.

Ten slotte zijn alle artikelen met een waarde van minder dan
€ 50,- in een grijpvoorraad opgenomen via een Vendor Managed Inventory oplossing een 2-bakken systeem. Het bedrijf hoeft deze artikelen dus niet meer te beheren. Momenteel beheert ERIKS een pakket van 2000 grijpvoorraad-artikelen, verdeeld over zes locaties. Daarmee heeft deze sigarettenfabrikant één van de grootste VMI-oplossingen die tot nu toe in Nederland is gerealiseerd.

Het bedrijf profiteert van de volgende voordelen, dankzij de oplossing van ERIKS:

  • reductie van het aantal balie-uitgiftes met 65%
  • aanzienlijke tijdsbesparing dankzij het rechtstreeks aanvullen van verbruikslocaties en het wegvallen van de inkooptaken
  • leveranciersreductie en bestelgemak.


Én profiteert van besparingen op de volgende punten:

  • verbeterde inkoopsynergie door bundeling van pakketten
  • reductie van de voorraadwaarde met meer dan 50%
  • verpakkingsafval reductie
  • minder afschrijving (incourante voorraden)
  • minder aantal FTE’s
  • de servicegraad van VMI items is groter dan 99,8%, dit betekent een sterk verbeterde beschikbaarheid van materialen.


Dit komt neer op een totale besparing van minimaal 140.000,- euro per jaar en dat is maar liefst 23% van de inkoopwaarde.