kostenbesparing-huhtamaki

De persen draaien weer op rolletjes

huhtamaki-logo2

Klant Huhtamaki Nederland bv
Branche : Verpakkingsindustrie
Product : SKF RollerScrew (rollenspindels)
Besparingen : minder down time, snellere productie en 20% capaciteitsverhoging

Bedrijfsinformatie

Huhtamaki Nederland bv is onderdeel van het verpakkingsconcern Huhtamaki uit Finland. De Nederlandse vestiging in Franeker ontwikkelt, produceert en verkoopt milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal van vormkarton voor een grote diversiteit aan toepassingen. Kwaliteit, flexibiliteit en innovatie staan hoog in het vaandel. Huhtamaki heeft in 2005 een speciale pers ontwikkeld om vormkartonverpakkingen te kunnen produceren. Alles draait hierbij om een kogelomloopspindel, met 2 INA railgeleidingen, type KUVE om de dwarskrachten op te vangen. De pers heeft een knikarmsysteem dat wordt bediend door spindels, aangedreven door servomotoren.

huhtamaki-producten

Aanleiding

Huhtamaki streeft voortdurend naar de hoogste productiesnelheid, met zo min mogelijk ongeplande machinestilstanden. 

 huhtamaki-small2

Na vijf jaar werd het tijd om de productiecapaciteit te vergroten; het doel werd op 20% gesteld. In eerste instantie werd hiertoe de aandrijfsnelheid verhoogd. Maar al snel bleek dat de kogelomloopspindel daardoor een te korte standtijd kreeg. Huhtamaki kreeg te kampen met veel uitval en ongeplande machinestilstand, met als gevolg een fors capaciteitsverlies en bijbehorende kosten.  ERIKS werd ingeschakeld als denktank.

Oplossing

huhtamaki-rollerscrewAl snel bleek dat de hoogwaardige SKF RollerScrew (rollenspindels) die ERIKS voert, een spilfunctie kon vervullen. Aanvankelijk werden een jaar lang prototypes ingezet. Om zekerheid te verkrijgen over de gewenste standtijd werd een bezoek gebracht aan Transrol-France, de fabriek van SKF waar de RollerScrew wordt geproduceerd. Daar zijn de Rollerscrews uit de proefopstelling uitgebreid getest op vermoeiing en slijtage, met een positief resultaat.

Vervolgens werd de constructie aangepast en werden de spindels verplaatst. Ook kregen de lineairgeleidingen een andere plek. Samen met de SKF RollerScrew werden deze in een aparte constructie opgenomen. Zo werd een soort actuator gecreëerd, die niet gehinderd wordt door het krachtenspel in de knikarmen. Zo werd een capaciteitsverhoging van 20% bereikt. Uiteraard waren beide partijen daar zeer content mee. Bovendien is de pers weer volledig bedrijfszeker. Er is geen last meer van ongeplande stops door calamiteiten, en dus productieverlies. Het wisselen, onderhouden en vervangen van de spindels kan nu gepland plaatsvinden. Tot nu toe ervaart Hauhtamaki hele goede ervaringen met de gekozen oplossing.

huhtamaki-small

Co-engineering

ERIKS en Huhtamaki werkten nauw samen voor de gekozen oplossing. Door co-engineering kon op zeer korte termijn een duurzaam resultaat worden bereikt. ERIKS denkt zeer actief en pro-actief mee in oplossingen en heeft de juiste componenten in huis. Zo leverde ERIKS ook de lagerunit van de RollerScrew, de INA Rollenomloopgeleiding en de SEW servomotoren. Maar ook de tandriemoverbrenging van de servomotoren naar de RollerScrew en de aandrijving en ketting voor het inregelen van de hoogteverstelling voor de persslag. Om het pakket compleet te maken, zorgde ERIKS tevens voor alle aandrijvingen, lagers en aandrijftechnische componenten, inclusief de co-engineering hiervan, voor de aan- en afvoerbanen van de vormkarton producten. ERIKS heeft Huhtamaki kortom een totaalpakket geboden: van co-engineering en componenten, tot advies voor montage en uitlijning. Het resultaat mag er zijn: sneller produceren, met een minimale stilstand en dus een forse kostenbesparing.

Download

Deze case study is te downloaden als PDF ERIKS-Huhtamaki