engineering-lindegas-flessen

Ontwikkeling  RVS anti-knikslang levert forse kostenbesparing op

lindegas-logo1

Klant : Linde Gas Therapeutics Benelux BV
Branche : Medische gassen
Producten : RVS slangen

Bedrijfsinformatie

Lindegas-case-2Linde Gas Therapeutics Benelux ontwikkelt en levert producten en diensten die een belangrijke rol spelen voor de patiëntenzorg in ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg. Zo levert zij een uitgebreid gamma medische gassen in samenwerking met Linde uit IJmuiden. Daarnaast ondersteunt Linde Gas Therapeutics haar klanten op het gebied van technologie en know-how, met een uitgebreid dienstenpakket en gasgerelateerde hardware.

 

Download

De volledige case is te dowloaden als PDF ERIKS-Linde Gas.

Aanleiding

Linde Gas Therapeutics verpakt en levert de door Linde IJmuiden aangeleverde en opgeslagen medische gassen, zoals zuurstof, lachgas, koolzuur en lucht. Deze gassen worden onder druk afgevuld in batches van 110 flessen.
De ringleiding die is aangesloten op de tank, heeft een aantal aftakkingen waarop de vulkarren worden aangesloten.

linde gas small3Deze vulkarren zijn op hun beurt elk voorzien van 10 stuks RVS slangen die op de flessen worden aangesloten om ze tegelijk af te vullen met de betreffende gassen.

Tijdens het vullen gingen de slangen tussen de vulkar en de flessen regelmatig kapot door een te sterke buiging van de slang achter de koppelingen. De slang scheurde in het dal van de parallel gegolfde liner en er ontstond lekkage. Met als gevolg dat een deel van de batch moest worden afgekeurd.

Oplossing

linde gas small4ERIKS heeft voor deze toepassing RVS slangen ontwikkeld met een stijvere gehaakte anti-knikslang. Dankzij deze slang wordt een te sterke buiging achter de koppeling voorkomen, zonder dat dit ten koste gaat van de handelbaarheid.

Linde Gas Therapeutics heeft berekend dat er nu slechts 200 slangen per jaar nodig zijn. Voorheen waren dit er 700. Een besparing van ruim 70% op het slangenverbruik. Bovendien behoren onnodig afgekeurde flessen tot het verleden. Voorheen werd namelijk circa één op de tien batches afgekeurd. Al met al betekent dit een jaarlijkse besparing van meer dan
€ 43.000,-