warmtekrachtcentrale-case-head

Flexibele hoes spaart milieu

anoniem industrie groen

Klant  : Warmtekrachtcentrale
Branche  : Energieproducent
Product  : Flensbeschermkappen

Bedrijfsinformatie

Deze warmetekrachtcentrale is al twintig jaar actief op de energiemarkt en bezit wereldwijd ruim 150 centrales. Eén van de centrales geldt als één van de milieuvriendelijkste ter wereld. De centrale draait in vergelijking met oudere centrales met een relatief hoog rendement (75%) en levert een aanzienlijke bijdrage aan de CO2-reductie.

warmtekrachtcentrale-case-2

Download

De volledige case study is te downloaden als PDF ERIKS-Warmtekrachtcentrale

Aanleiding

De warmtekrachtcentrale kampte met lekkages en schade aan de vloer bij de zoutzuur & natronloog-installatie. Om dit tegen te gaan gebruikte het al jaren dezelfde flensbeschermkap. Deze beschermkap bleek alleen nuttig als een zogenaamde blow-out zou optreden. Dit wil zeggen dat een pakking door middel van druk vloeistof tussen de flenzen doordrukt. Zodra de pakkingen lekten of zweetten, hadden de kappen echter geen functie.

De beschermkappen hadden nog een groot minpunt. Ze konden regelmatig niet geplaatst worden, vanwege de zeer lastige montage. Met als gevolg dat vloeistof over de leidingen en op de grond kon lekken.  

Oplossing

ERIKS stelde voor om bij de meest agressieve vloeistoffen de kap RX® PROTEK Type AS te gebruiken. Dit is een zeer flexibele hoes, vervaardigd van wit PTFE. De hoes is eenvoudig te monteren via koordjes en een Velcro®-sluiting en is geschikt voor hergebruik. Bovendien beschikt het over een lekdetectie-patch, waardoor personeel vanaf een afstand goed ziet of de flens lekt. De monteur kan dus snel reageren en eventuele schade beperken. Voor andere flensen presenteerde ERIKS de RX® PROTEK-kap type SSR. Deze uitvoering bestaat uit een deelbare ring, die eenvoudig en zonder hulpmiddelen kan worden aangebracht op basis van een clicksysteem.

warmtekrachtcentrale-case-1

Met deze totaaloplossing van ERIKS heeft een besparing kunnen realiseren van € 7.400,--. Bovendien zorgen de nieuwe beschermkappen voor een aanzienlijke vermindering van zowel onderhoud, milieuschade als productiestilstand.