Orphiro-case-head

Innovatieve kracht: slijtvaste en compacte riem

orphiro-logo

Klant  : Orphiro
Branche  : Automotive
Product  : Gates Poly Chain® GT Carbon riem

Bedrijfsinformatie

Orphiro is een onderneming die zich hard maakt voor elektrisch vervoer via een leer-werk-traject. Het laat jongeren kennismaken met elektrisch rijden en stoomt ze klaar voor de automotive markt van morgen. Orphiro is partner van tal van organisaties om in de breedte succesvol elektrisch vervoer te stimuleren.

Ophiro-case-1

Download

De volledige case study is te dowloaden als PDF ERIKS-Orphiro

Aanleiding

Orphiro werkt aan een prototype van een innovatieve elektrische motor. Dit gebeurt samen met jongeren met een loopbaanachterstand. Deze jongeren krijgen praktische begeleiding en bouwen zo aan waardevolle, technische kennis en ervaring. Een project waar ideële en duurzame doelen hand in hand gaan.

Het prototype moet uitmonden in een volledig elektrische en oogstrelende motor. Orphiro combineert idealen als het gaat om het nieuwe motorrijden. De motor is volledig elektrisch, heeft snel ladende accu’s en biedt veel rijplezier. Door zijn enorme acceleratie vermogen, heerlijke cruisesnelheid en groot bereik, kan de Orphiro elke woon-werkafstand met gemak overbruggen. Een uitdagend project, waarin ERIKS participeert om de zeer krachtige aandrijving mogelijk te maken.

Oplossing

ERIKS voorziet Orphiro van technisch advies. Daarnaast levert het aandrijfcomponenten, waaronder een Gates Poly Chain® GT Carbon die een uitzonderlijke vermogensoverdracht mogelijk maakt. De riem vervangt de traditionele kettingaandrijving en is de enige in de markt die bestand is tegen extreme krachtoverbrenging en schokbelasting. Hierdoor is de lange levensduur van de riem ongeëvenaard.

Orphiro PolyChain CarbonDoor de extreme prestaties van de Poly Chain® GT Carbon kan de riemaandrijving smaller uitgevoerd worden. Dit biedt meer inbouwruimte voor het ontwikkelteam. Bovendien is de tandriemschijf van hard geanodiseerd en licht hoogwaardig aluminium. Hierdoor is de schijf zwaarder te belasten en slijtvaster. Zo levert ERIKS een waardevolle bijdrage om deze zeer vooruitstrevende motor mogelijk te maken en jongeren een goede kans te bieden op de arbeidsmarkt.